Username *
Password *
Remember Me

Tjedan dana Animafesta u zagrebačkoj Kinoteci započinje sutra, u utorak 6. lipnja, i donosi odabrane animirane filmove recentne svjetske produkcije. Od filmova koji se natječu za Grand Prix Velikog natjecanja dugometražnog filma u Kinoteci možete pogledati čak njih osam.

Crvena kornjača
Moj život kao tikvica Claudea Barrasa bio je nominiran za Oscara, a riječ je o filmu o gorko-slatkom životu u domu za nezbrinutu djecu, ispunjenom toplim emocijama i dječjim nepodopštinama.

 

Djevojka bez ruku, adaptacija bajke braće Grimm u režiji Sébastiena Laudenbacha, ističe se animacijom kakvu rijetko susrećemo u dugom metru. Kineski crnohumorni gangsterski neo-noir Ugodan dan! stiže na Animafest iz glavnog programa Berlinalea, a riječ je o kritičkom komentaru na suvremenu Kinu zavijenom u poetiku inspiriranu radovima Tarantina, Guya Ritchieja, braće Coen i Wonga Kar-Waija.

 

Crvena kornjača
Crvena kornjača je dirljiva ljubavno-obiteljska fantazija koja stiže iz svjetski poznatog Studija Ghibli, a čiju režiju potpisuje oskarovac i pobjednik Animafesta Michaël Dudok de Wit.

 

Korejski Moji psi Jinjin i Akida (r. Cho Jong-duck) obiteljski je film o ozbiljnim temama, no s dozom humora, toplih boja i dječjih avantura. Bill Plympton (zajedno s Jimom Lujanom) na Animafest se vraća s Osvetom, pričom o bivšem bajkeru i hrvaču, sada američkom senatoru koji u prljavi posao uvlači nespretnog očalinka Roda, a koju je nacrtao u potpunosti rukom, u svom prepoznatljivom karikaturalnom stilu. Na američkom tlu, ovoga puta onom srednjeg Zapada, smjestila se i jedna prkosna obitelj farmera iz filma Pod poplavom Joela Benjamina.

 

Crvena kornjača
Pravi odabir za sve ljubitelje anime je U ovom kutu svijeta Sunaoa Katabuchija, rađen prema istoimenoj mangi.

 

Svaki dan do petka u 9:30 i u 11:30 sati te u subotu u 15:30 i 17:30 sati prikazivat će se filmovi iz programa Natjecanje filmova za djecu koji se sastoji od četiri segmenta razdijeljena prema uzrastu u trajanju od 50 do 90 minuta.
 
Obiteljski program idealan je za djecu u pratnji roditelja  i sastoji se od izbora adaptacija ruskih bajki (9. i 10. lipnja, 15:30 i 11:30), programa u skladu s uzrastom 5+ i 7+ (6. i 7. lipnja 17:30), dva filma o Grubzonu, junaku popularnih slikovnica (9. lipnja, 17:30) i dugometražnog, raskošno animiranog filma Put na sjever (8. lipnja, 17:30).