Username *
Password *
Remember Me

27. Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb, održat će se od 5. do 10. lipnja 2017. na lokacijama: Kino Europa, Kino Tuškanac, Kinoteka.

Moj Moulton i ja
The Triplets of Belleville


Pridružite se Animafestu ove subote 20. svibnja od 19 sati na Dubravkinom putu (park Tuškanac) na prvom Animaciklu – crtano-rekreativnom druženju koje slavi umjetnost animiranog filma, zdrav život i ciklokulturu. Neodoljivi spoj animacije, pedaliranja i pokretnih projekcija sastoji se od dvosatne vožnje gradom u biciklističkoj koloni koju predvode Zagreb Pedicab tricikli opremljeni projektorima.

Animaciklirajte ili prošećite s nama: vozite li bicikl, tricikl, romobil ili ste lakog koraka, pridružite nam se na ruti preko Frankopanske, Trga maršala Tita i Cvjetnog trga. Nakon što zagrebačke ulice i fasade pretvorimo u Animafestovo platno, stižemo na Zrinjevac na tradicionalni predfestivalski Open Air piknik na kojem se od 21 sat prikazuju višestruko nagrađivani filmovi tematski vezani uz bicikle: Trojke iz Bellevillea (r. Sylvain Chomet), Moj Moulton i ja (r. Torill Kove), Velodrool (r. Sander Joon) i Otac i kći (r. Michaël Dudok de Wit).

Moj Moulton i ja
Zrinjevac Open Air


U natjecateljskim, tematskim i retrospektivnim programima bit će prikazano više od 300 filmova, uz brojna popratna događanja kao što su izložbe, radionice, predavanja, znanstveni simpozij, prezentacije škola, predstavljanja knjiga, site-specific filmovi, Animafest Open Airovi u gradskim parkovima i ulicama. Od najboljih novih filmova do remek-djela prošlosti, Animafest Zagreb 2017 pokriva sva područja animiranog filma, dok je njegov tematski program usmjeren na vezu stripa i animacije.

Moj Moulton i ja

Moj Moulton i ja (r. Torill Kove)

Moj Moulton i ja

Otac i kći (r. Michaël Dudok de Wit)

Moj Moulton i ja
Velodrool (r. Sander Joon)