Username *
Password *
Remember Me

Istraživanja su pokazala da uspješni i smireni ljudi u svoj svakodnevni raspored redovito uvode – tišinu. Samo pet minuta mira čini čuda za koncentraciju, fokusiranost i smireni um. To je važno u poslovnom, ali i privatnom životu, kao i usred bombardiranja uglavnom besmislenim i zapravo suvišnim informacijama s društvenih mreža.

Sleeping Beauties Jewelry Editorial03 cr
Ola Rudnicka // Harper’s Bazaar Netherlands // foto Wendelien Daan // styling Majid Karrouch // kosa Tobias Sagner // make-up Phopie Mathias

 

1. Par minuta tišine i mira u danu pomaže vratiti kreativnost na pravi put, pomaže u pronalaženju odgovora i daje nam osjećaj smirenosti. Konstantno se prilagođavamo brzini i pokušavamo biti ukorak s vremenom i zilion informacija, a tišina i stajanje na mjestu vraćaju nas u balans.


Sleeping Beauties Jewelry Editorial03 cr

2. Gotovo cijeli dan fokusirani smo na govor, komunikaciju i sve skupa zapravo nas često umara. Tišina nam daje šansu da se obnovimo, da – stanemo na loptu. Naime, suvišne informacije rade kaos u nama – probajte par sati bez vijesti, društvenih mreža i ostalih smetala, fokusirajte se ili na posao ili na obitelj, ovisno u kojem ste momentu.

3. Tišinom se upoznajemo, mirimo s odlukama, mislima... Uostalom, tijelo voli navike, rituale. Optimalno je rezervirati, predvidjeti si pet minuta u danu koje ćemo posvetiti šutnji. Jednostavno i efikasno, tvrde svi koji su to probali. Ššššš...

 

Sleeping Beauties Jewelry Editorial03 cr

 

 

%MCEPASTEBIN%