Username *
Password *
Remember Me

Gdje se najviše trči na svijetu? Istrčati maraton za trkače je često na bucket listi - jednom u životu istrčat ću i to. 42 km u komadu. Bilo da vas zanima sudjelovanje u samoj utrci ili posjet nekom predivnom odredištu kako biste pritom zadovoljili svoju strastvenu želju za trčanjem, provjerite 6 najpopularnijih destinacija na kojima se održava maraton. Listu je objavio Booking.com.

 Athens Authentic Marathon Greece
RIM


    
Rimski maraton koji se održava u Vječnom gradu održao se 2. travnja i startao u blizini ulice Via dei Fiori Imperiali kraj Koloseja. Trkači na nekoliko lokacija tijekom trke mogu uživati u glazbi i izvrsnoj kombinaciji natjecanja i razgledavanja zahvaljujući uzbudljivoj ruti kroz popločane ulice grada i čuvene znamenitosti uključujući Panteon, fontanu Trevi i trg Piazza di Spagna.

Legendarni Bostonski maraton održava se 17. travnja u Massachusettsu i također je poznat kao Patriot’s Day. Ovo je jedan od najprestižnijih maratona koji se održava još od 1897. godine. Trkači kreću iz grada Hopkintona te prolaze kroz 8 gradova sve do cilja na trgu Copley Square u Bostonu.

Pariški maraton Schneider Electric održava se 9. travnja u jednom od najljepših svjetskih gradova. Trkači se tijekom utrke mogu diviti čuvenim svjetskim znamenitostima kao što su Champs Elysées, Slavoluk pobjede, katedrala Notre Dame i Eiffelov toranj. Ciljna ravnina smještena je na dnu avenije Foch.    

 

Athens Authentic Marathon Greece
PARIZ

 

Maraton Virgin Money London odvija se 23. travnja i ne samo da je ovo jedan od najvećih svjetskih maratona nego je i jedan od najvećih humanitarnih događaja. Trkači i gledatelji mogu donirati humanitarnim udrugama po svom izboru, a maraton je potpuno neprofitan.
      
Jedan od najtežih svjetskih maratona, maraton na Kineskom zidu, odvija se 20. svibnja, kada 2500 trkača ima priliku trčati jednim od najmonumentalnijih spomenika u povijesti. Sudionici moraju proći 5164 kamenih stuba i prijeći u veličanstvenu provinciju Tianjin, što jamči nezaboravno iskustvo.

Atenski autentični maraton vjerojatno je zbog svoje povijesne važnosti jedan od najslavnijih maratona na svijetu. Održava se 12. studenog i njegova ruta trkače vodi kroz poznate povijesne znamenitosti, uključujući Zeusov hram i Akropolu. Ovaj uzbudljivi maraton prati istu rutu koju je atenski glasnik Filipid pretrčao prije 2500 godina i počinje u gradu Maratonu i završava u veličanstvenom stadionu Panathinaiko u Ateni, koji datira sve do 6. stoljeća prije Krista.

 

 Athens Authentic Marathon Greece
ATENA

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.