Username *
Password *
Remember Me

Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska


U Hrvatskoj 30 % žena nije dovoljno aktivno. Kontinuirana tjelesna aktivnost uz naravno optimalnu prehranu kod žena mlađe, srednje i starije životne dobi može djelovati vrlo preventivno pa čak i spriječiti bolesti koje ih svakodnevno pogađaju. Podaci da 70 milijuna žena u svijetu boluje od nekih od oblika dijabetesa te da jedna polovina žena iznad 50 godina umire od kardiovaskularnih bolesti tijekom jedne godine govore nam da svakodnevno moramo živjeti aktivnije odnosno koristiti neki oblik tjelovježbe. Vrijeme koje će žene provesti u nekom obliku vježbanja pomoći će im da budu prije svega zdravije, mentalno jače i ljepše! - prof. kineziologije Marin Dadić s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

doktorica web

 

 

Dijana Kukin liječnica, 53 godine, u ASF studiju vježba 4 godine – obožava ples na šipki


Ovo je prvi put da sam se upustila u bilo kakav oblik vježbanja. Počela sam na nagovor prijateljica, nevoljko, ali kada sam krenula, momentalno sam se zaljubila u ples na šipki i postala ovisna o ovakvoj vrsti tjelovježbe.  Postala sam puno snažnija i puno lakše izdržim teške noćne smjene u bolnici u kojoj radim kao doktorica anesteziologinja. A emotivno sam puno više ispunjena te se osjećam stabilnijom nego prije. 

doktorica web

 

Mlada umjetnica Iva Habus izlaže u HDLU – izložba je otvorena od 16. do 23.2017.


Motivi mojih radova su mnogostruko uvećani dijelovi avionskih motora, slikani prema predlošcima za koje sam koristila vlastite, autorske fotografije aviona, snimljene u Tehničkom muzeju u Zagrebu. Detalje mašina svjesno uvećavam kako bih istaknula njihovu snagu i moć, kao i svoje divljenje. Avionski motori su mi posebno fascinantni, jer su upravo oni čovjeka vinuli u nebo. U svom radu – slično ideji futurista prema kojoj industrijski gradovi, automobili i avioni predstavljaju trijumf tehnologije nad prirodom – glorificiram taj ljudski izum i ističem njegovu estetiku. Odlučujem se za monokromatski pristup slici, jer smatram da redukcijom boje i korištenjem chiaroscuroa postižem dodatnu dramatiku te potenciram vizualnu i realnu snagu i moć koju strojevi posjeduju - Iva Habus

 

doktorica web

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.