200 MOZGALICA na jednom mjestu

  Mozak s vremenom pomalo i zakržlja ako ga dovoljno ne potičemo na rad, stoga su programi mozganja odličan razbibriga ne samo za klince, već i odrasle. Program razmišljanja kroz igru i mozgalice koji potiče kreativnost i samopouzdanje dio je školskih kurikuluma u nekim od najnaprednijih zemalja svijeta, a sada je dostupan u Hrvatskoj i namijenjen je djeci, ali i odraslima u Mozgaonici u Ilici 62 u Zagrebu.

   Mozgaonica4


  Program Think&Solve temelji se na više od 200 drvenih mozgalica: slagalice, društvene igre, trikovi i zagonetke, te na PDT (Play-Discuss-Transfer) metodi. Implementiran je u kurikulum škola i fakulteta u Kini, Tajlandu, Maleziji, Izraelu, a danas broji preko 600 certificiranih profesora.
  U Hrvatskoj se Think&Solve provodi od 2016. godine s temeljnim ciljem podučavanja djece vještinama razmišljanja: planiranje, zaključivanje, rješavanje problema, kreativno i kritičko razmišljanje itd. Cilj nije opskrbiti dijete informacijama koje pohranjuje i kasnije pretražuje, kao da se priprema za prvaka u kvizovima znanja. Cilj ove edukacije je pružiti djetetu alate koje će moći koristiti cijeli život u rješavanju svakodnevnih problema i radnih zadataka.

   

   Mozgaonica6

  Mozgaonica8