Username *
Password *
Remember Me

Kad celzijusi narastu do tridesetke, dileme oko dnevnih potreba za vodom najednom se ugase… Ili barem stišaju. Naime, ulovimo se kako prije izlaska na cestu u torbu trpamo flašicu vode, poučeni iskustvom i upozorenjima kojih nikad nije previše.

Kako ne biste zaboravljali na vodu, te sačuvali zdravlje i ljepotu kože, složili smo vam pet važnih i jednostavnih savjeta koji će vas uvjeriti (ako još niste svjesni) kako je konzumiranje vode za vrućih dana ultimativni „must – have“. Bez šale.

2

1
Voda čini između 60 i 70 posto naše tjelesne težine, što znači da se uz njezinu pomoć odvija svaki proces u tijelu. Ona izlučuje toksine, potiče probavu, regulira temperaturu, hidratizira kožu… Ukratko - čini sve da naš organizam funkcionira kako treba.

2
Mislite da zima šteti koži? Sunce još više! Ako ne pijete dovoljno vode za vrućih dana, odnosno ako je dovoljno ne hidratizirate iznutra, koža konstantno gubi vlagu i isušuje se, a posljedica je nastanak bora. Ako vam se čini da vas koža zateže ili vam se peruta, obratite pažnju na to koliko vode pijete tijekom dana, jer kreme očito nisu dovoljne.

3
Vodu treba piti pomalo, tijekom cijelog dana. To je optimalna hidratacija organizma. Zato je dobro uz sebe uvijek imati flašicu vode, pa makar ona bila i mlaka. Važno je znati i da voda smanjuje osjećaj gladi, koja je ponekad zapravo samo upozorenje da je organizam žedan.

4
Jutro ne bi smjelo proći bez čaše vode natašte. Bez obzira na vrijeme i godišnje doba. Naime, na taj način potiču se i ubrzavaju procesi u tijelu, čime se ubrzava metabolizam, a direktna posljedica toga je čišći organizam i bolje opće zdravstveno stanje.

5
Glavobolja ili osjećaj umora nerijetko je upozorenje za dehidraciju. Ako osjetite nešto od toga, prvo polako popijte čašu vode, moguće da je samo to razlog vaših problema. Također, voda može spriječiti grčenje mišića prilikom vježbanja ili jednostavnog kretanja. Dovoljna količina te dragocjene tekućine znači da ćete se kvalitetnije kretati, odnosno imati produktivniji dan.

Foto: Warren du Preez & Nick Thorton Jones za Numéro France