Username *
Password *
Remember Me

U sklopu događanja Ljeto na Zrinjevcu, u organizaciji Laboratorija zabave i partnera, predstavljena je prva zagrebačka Buddy bench iliti klupa prijateljstva. Postavljena je na livadi u dječjoj zoni te se izdvaja autentičnim art vizualnim identitetom.

Milena Culibrk Ana Grzunov i Dijana Zoric cr
Milena Ćulibrk, organizatorica kreativnog dijela manifestacije Ljeto na Zrinjevcu te Ana Grzunov i Dijana Zorić iz Laboratorija zabave

Projekt Buddy Bench originalno je nastao u SAD-u, na inicijativu sedmogodišnjeg Christiana. Postavljanje klupe koju djeca koriste za neverbalnu komunikaciju i poticaj drugoj djeci da ih uključe u svoje aktivnosti, izazvalo je oduševljenje i pokazalo se kao ogroman uspjeh. Cilj je uvođenje ovakvih klupa u škole i vrtiće diljem Hrvatske, na način da ih djeca sama oslikavaju, personaliziraju i u konačnici koriste.

Projekt se nastavlja diljem svjetskih gradova, a sada u njemu sudjeluje i Zagreb, za što je zaslužan Laboratorij zabave. Dozvola i poticaj stigli su direktno od pokretača Buddy Bench projekta u SAD-u, a uz Laboratorij zabave projektu su se uključile broje druge tvrtke.

Buddy-bench05 gos 150716Buddy-bench16 gos 150716morzBuddy-bench21 gos 150716rakun