Username *
Password *
Remember Me

Evropski tjedan sporta drugu se godinu zaredom održava i u Hrvatskoj: od 10. do 17. rujna 2016. isprobat ćemo vježbanje na otvorenom i upoznati se s brojnim sportovima. Inicijativu je, kako bi građane potaknula na aktivnost i bavljenje sportom, pokrenula Evropska komisija. 

 IMG 4560
Prošle godine na Bundeku


Tjedan počinje otvaranjem na zagrebačkom trgu dr. Franje Tuđmana kad će građani u subotu, 10. rujna 2016. trenirati uz projekt Aktivna Hrvatska, ali se u isto vrijeme upoznati i s brojnim sportovima i klubovima koji će biti predstavljeni u terminu od 12 do 20 sati.

Projekt će ove godine posebnu pažnju posvetiti djeci, radnicima u tvornicama i uredima, u Karlovcu će biti obnovljeno košarkaško igralište, dok će završetak Europskog tjedna sporta biti u Dubrovniku na plaži Banje na kojoj će biti predstavljeni brojni vodeni sportovi.
Europski tjedan sporta namijenjen je građanima svih dobnih skupina bez obzira na tjelesnu pripremljenost. Okuplja pojedince, tijela sportske organizacije, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Tjedan sporta potaknuo je Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te im brojnim inicijativama i akcijama na lokalnoj razini omogućuje više vježbanja u svakodnevnom životu. Najbitniji cilj ovog europskog projekta, koji je prošle godine po prvi puta obuhvatio apsolutno sve zemlje EU, mijenjati je crne statistike koje govore kako velika većina ljudi nije dovoljno tjelesno aktivna, a u Hrvatskoj je njih više od 65% te 92% neaktivnih adolescenata.

 

 IMG 4432

IMG 4560

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location