Username *
Password *
Remember Me

Novo Durexovo istraživanje rasvjetljava posljedice i zablude koje trenutno sprječavaju prakticiranje sigurnog seksa među brojnim mladim ljudima (16-24). Istraživanje, koje se provodilo više od dvije godine, kombinacija je anketa i intervjua s mladim ljudima te otkriva manjak znanja o spolno prenosivim bolestima, neželjenoj trudnoći i seksualnom ponašanju suprotnog spola. Mladi ljudi znaju da bi trebali koristiti kondom svaki put, ali se u žaru trenutka, ovo nepisano pravilo često zanemari. Čini se kako mnogi mladi ne brinu o posljedicama seksa bez zaštite i/ili nemaju dovoljno samopouzdanja pa ni ne inzistiraju na korištenju kondoma već prihvaćaju rizike za koje znaju da ne bi trebali. Rasprostranjena uzrečica “to se meni neće dogoditi” te manjak znanja o rizicima spolno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće gorivo je takozvanoj “kulturi nepobjedivosti”.
Činjenice su jasne: 40% seksualno aktivnih mladih ljudi, od 16 do 24 godine, imali su nezaštićeni spolni odnos s više od jedne osobe, a 61% se složilo kako obično ne misle o kondomima dok im ne zatrebaju.

party-music-hd-wallpaper-1920x1200-3850-2916

Usprkos ovom svakidašnjem preuzimanju rizika, za samo 14% ispitanika najveće brige su spolno prenosive bolesti (ne uključujući HIV i AIDS). Manje od četvrtine njih izjavilo je da im je neželjena trudnoća najveća briga kod nezaštićenog seksa.1    
Statistika i stajališta ispitanika pokazuju ljestvicu prepreka za siguran seks. Gotovo polovina (48%) smatra da HIV/AIDS nije nešto što se može dogoditi njihovoj grupi prijatelja.

Mark Pearson, Durexov regionalni brand direktor je izjavio: - Prirodno siguran seks trebao bi biti odgovornost oba partnera, ali ono što sam naučio od mnogo mladih muškaraca tijekom istraživanja jest to da su većinom djevojke čuvari vrata – prolazi ono što one kažu. Mlade djevojke kažu kako znaju da bi trebale inzistirati na korištenju kondoma svaki put, no u stvarnosti je to drugačije, kondomi se ne koriste iz raznih razloga. Jedan uobičajen razlog koji smo čuli jest briga da će, ukoliko inzistiraju na kondomu, ubiti raspoloženje ili odbiti partnera - .

 Durex vizual

Brend je lansirao opsežan online hub pružajući mladim ljudima praktične, iskrene savjete o seksu i ljubavnim vezama. Hub uključuje praktične savjete, članke te video isječke povezane s tematikom samopouzdanja, sigurnog seksa, spolno prenosivih bolesti i neželjenom trudnoćom.

Radio 1 DJ i TV voditeljica Gemma Cairney podupire kampanju: - danas je teško biti mlad – postoji toliko društvenih pritisaka pa seks, a pogotovo ljubavne veze, mogu biti minsko polje. Ova kampanja pokazuje koliko je bitno i moćno znanje i samopouzdanje te koliko ti mogu pomoći pri donošenju pametne odluke. Osnaživanje mladih, posebno mladih žena, je nešto prema čemu osjećam veliku strast i nadam se da će izravnom komunikacijom, ova kampanja pomoći ohrabriti snažnije i pozitivnije znanje i stavove prema seksu - .

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.