Username *
Password *
Remember Me

To je istodobno naglašavanje i vizualno prikrivanje određenih dijelova lica kako bi se dobio skladniji dojam. Igrom svjetla i sjene na licu ističemo ili čak mijenjamo njegove konture. Moguće je vizualno suziti lice, smanjiti visoko čelo i nos, naglasiti jagodice… Tamnijim puderom, bronzerom ili smeđim rumenilom te highlighterom ili svjetlijim puderom doslovno iscrtavamo lice. Pritom bojimo nos, bradu, jagodice i čelo.

Tamnijom nijansom na licu stvaramo sjenu, a svjetlijom privlačimo svjetlo, ističemo ga. Pa kako? Kad nanesemo puder, lice postaje čisto platno, prirodne crte lica su manje vidljive. Na taj način možemo ispraviti nepravilnosti i naglasiti linije koje ga čine skladnijim.

Konturiranje se radi proizvodom koji je teksturom sličan puderu, odnosno podlozi koju smo nanijeli na lice. Ako se radi o tekućem puderu, sjenčanje se radi kremastim bronzerom. Ako ste se napudrali suhim puderom, u prahu ili u kamenu, za sjenčanje upotrijebite istu vrstu pudera. Prvo nanesete puder.

Nakon toga bronzerom ili par nijansi tamnijim puderom nježnim pokretima povucite liniju ispod jagodica (uvucite obraze pa ćete vidjeti koje je to mjesto) do gotovo sredine čela. Na taj način će lice izgledati uže. Ako želite suziti nos, s bočnih strana nosnica povucite par poteza bronzerom.

Highlighterom prijeđite preko čela, cijelom dužinom nosne kosti, te malo po vrhu brade. Na taj ste način istaknuli sredinu lica. I dodatno ga suzili. Oči istaknite tako da ispod obrve (na onom djelu gdje se 'prelama') stavite malo highlightera, tek kao točkicu i prstima je utapkajte u kožu. Na pregib kapka cijelom dužinom lagano nanesite bronzer ili blago smeđe sjenilo.

Bronzer možete nanijeti i duž cijele vilice, prema vratu, samo ga lagano utrljajte.
Usne ćete naglasiti tako da malo sjajila nanesete na vrh gornje usne, ali ne previše kako ne biste izgledali kao da ste upravo pojeli odojka.
Kad nanesete sve linije, treba vam čisti kist da sve to 'pomiješate'.
To radite malim kružnim pokretima, pazite da se nijanse stope s kožom. Ako vam se čini da ste se previše našminkali, radije se tako sredite za van nego za dan. Lice je sada spremno za maskaru, olovku, rumenilo koje ide na jagodice te ruž ili sjajilo.

 

Komentari (1)

  1. Mirna

super članak

  Attachment
 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.