Username *
Password *
Remember Me

Odstranjivanje odumrlih stanica s površine kože omogućuje njezinu obnovu, koja time postaje iznimno osjetljiva na sve vanjske utjecaje – kad radite piling tijekom sunčanih i toplijih dana, obavezno koristite iznimno hidratantne kreme sa zaštitnim faktorom.

Prije nego izađete na sunce idealno je napraviti konkretan piling cijelog tijela kako bi koža ravnomjerno potamnila, no ne zaboravite ga i nakon ljeta kako bi se također ravnomjerno skinuo tamni sloj (ako ga želite dulje zadržati intenzivno se mažite hidratantnim kremama za tijelo, to će spriječiti ljuskanje kože i „raspadanje“ boje).

2

Piling je nezaobilazan prije raznih tretmana, kao što je anticelulitni, jer će koža tijekom masaže lakše upiti aktivne tvari koje se utrljavaju. Na taj način poboljšava se prokrvljenost i rad limfnog sustava. Rezultat: mekša, glatkija i zdravija koža.

Piling je apsolut u službi lijepe i glatke kože, pa zato treba znati podjelu: postoje mehanički, enzimski i kemijski pilinzi, ali i razni tretmani za uklanjanje bora poput dermoabrazije.

- Mnoge žene koriste ga pretjerano jer nisu svjesne kako im može naškoditi. Piling treba dozirati jer on otkriva mladu, osjetljivu kožu – upozorava poznata zagrebačka kozmetičarka Zdenka Mihelj. Pojasnila nam je osnovnu podjelu, ali i najavila čega se moramo paziti kako bi nam koža ostala mlada i neoštećena.

- Znamo da djeluje povoljno: ne samo da uklanja mrtve stanice s površinskog sloja kože već i potiče regeneraciju i mikrocirkulaciju te daje koži svježinu i elastičnost. Prilikom odabira pilinga treba obratiti pažnju na sastojke - .

- Mehanički piling obično sadrži oštre čestice kao što su komadići koštice marelice ili breskve i nanosi se laganim kružnim pokretima na vlažno lice. Ne treba ga raditi prečesto, najviše jednom u dva tjedna - .

- Enzimski piling se radi uz pomoć proteinskih i masnih razgradivih enzima koji pomažu otapanje „ljepila“ između površinskih kožnih stanica te na taj način oslobađaju rožnate stanice od njihovog korijena. Ulaze između mitesera i folikule čime se oslobađa mješavina sebuma i ljusaka - . 

- Kemijski piling bazira se na voćnim kiselinama – jabučna, octena, limunska, glikolna… Ovaj tretman u kratkom roku daje izvrsne rezultate, no treba paziti ako ga radite ljetno doba: izlaganje suncu u kombinaciji s kemijskim pilingom zna previše oštetiti kožu - .

- Dermoabrazija ne samo da uklanja mrtve stanice, već i brusi površinski sloj kože. Tijekom korištenja ovakvih tretmana iznimno je važno koristiti kreme s visokim zaštitnim faktorom - .

- Postoje tretmani koji su zapravo kombinacija mehaničkog, kemijskog i enzimskog pilinga: za oštećenu kožu ili onu kojoj treba poštena obnova. Cilj je uspostava ravnoteže i poticanje nastajanja novih stanica. Ovim tretmanom poboljšava se cijela struktura kože, ten je svjetliji i dobiva svjež izgled. Radi kombinacije raznih tehnika djelovanje se pojačava i do devet puta. Takvi tretmani obično se rade oko osam puta zaredom: preporučujem jednom ili dva puta tjedno. Ne preporuča se osobama s jako osjetljivom kožom - .

Važno je upamtiti da kućni piling ne treba raditi prečesto jer kožu uistinu možemo lako uništiti, naročito ako koristimo tretmane s kiselinama.

Licu je dovoljan piling sa sitnim česticama, no za tijelo se može koristiti neki malo grublji. Naročito prije i nakon ljeta.

Nakon svakog tretmana koji i na najmanji način iritira ili čini kožu osjetljivijom, treba je nahraniti hranjivim maskama i hidratantnim kremama sa zaštitnim faktorom! Bilo da se radi o koži lica ili tijela.

Foto: Marks&Spencer, prshots

1

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location