Username *
Password *
Remember Me

Većina ljudi trpi određene tegobe radi svakodnevnog stresa, stoga donosimo najbolje načine kako se opustiti: moguće je olakšati napetost svakoga dana, no moramo naprosto u tih 24 sata pronaći malo vremena za sebe. Psiholozi diljem svijeta predlažu određene tehnike koje će nam na svakodnevnoj bazi olakšati prenatrpan radni i privatni tjedan, kako ne bismo svaki dan sanjarili o vikendu.

vintage


1 Važno je imati fokus - skoncentrirajte se na posao ili radnju koju trenutno radite, pokušajte ne misliti na hrpu dnevnih zadataka i obaveza koje vas čekaju jer na taj način lakše ćete i brže obaviti ono što morate. Posao ionako neće pobjeći. Zapisujte dnevne zadatke i križajte ih – na kraju ćete imati crno na bijelo što ste sve napravili i osjetiti zadovoljstvo radi toga.

2 Lagana glazba – bilo da se radi o jutru, popodnevu ili večeri, lagana je glazba odličan način da se misli pročiste i umire. O kojem god glazbenom ukusu se radilo, izaberite nešto sporije kako biste se opustili u potpunosti. Postoje brojne aplikacije poput Calm koje su najbolji partner prilikom prakticiranja tehnika smanjivanja  stresa. 

3 Stabilnost dnevnog rasporeda – neke zadatke je dobro raditi u isto vrijeme, svaki dan. Na ovaj način lakše je funkcionirati jer se lako naviknuti na organizirani plan što uvelike olakšava odrađivanje dnevnih zadataka a time i manje stresa.

 

thelimetreeyoga Sample Yoga 2


4 Odmorite se od tehnologije – konstantno gledanje u ekran i komunikacija iscrpljuje, stoga psiholozi preporučuju odmor od svega što nam skreće pažnju, ponajprije mobiteli, tableti, kompjuteri... Većina poslova zahtijeva upravo to, pa je na neki način odmak od toga ujedno odmor od radnih zadataka.

5 Smijeh – istraživanja pokazuju da smijeh na kraju krajeva i potiče bolju sliku imunološkog sustava. Vicevi, kave s prijateljima i druženje u opuštenoj atmosferi svakako su među preporukama.

6 Joga i pravilno disanje – jedna od aktivnosti koja najbolje opušta je joga. Ovih dana kod nas je pokrenut Udahni.com za sve ljubitelje joge i one koji se s ovom drevnom, a danas tako popularnom vještinom žele upoznati. Tamo ćete pronaći zanimljivosti o jogi, informacije o lokacijama na kojima se joga prakticira, kao i najave događanja, radionica i gostovanja vezanima uz jogu u našoj blizini.

7 Sport – hodanje, trčanje, šetnja. Unesite u svoj tjedni plan kretanje – bilo da se radi o omiljenom sportu ili samo šetnji po kvartu. Kretanje pomaže da pročistimo misli, a za zdravlje je ono neophodno. Naime, kretanje potiče cirkulaciju, poboljšava imunitet i ubrzava metabolizam.

Zdravija prehrana – iako ne stignemo svaki dan konzumirati idealnu kuhanu hranu, to ne znači da ne možemo pojesti pokonu bananu, jabuku, svježu salatu... Ljeto je vrijeme kad nam je sve to dostupnije, stoga treba iskoristiti količinu i šarolikost sezonskih namirnica.

 

Beach Sun Sunlight Ocean

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location