Username *
Password *
Remember Me

Jakna širokih rukava, hlače u trapez, natapirana kosa, pelerina, velika torba, mala torba… sve su to elementi kojima se igramo i stvaramo odraz u ogledalu koji nam mami osmijeh na lice.

Oni su veliki. Ili mali, ovisno o tome kako ih i s čime kombiniramo. Upravo je u tome stvar, neka stvar izgleda mala pored druge, ali velika pored neke treće. I tu katkad nastaje nesklad dimenzija koji nas čini debljima, nižima, nezgrapnijima…

E, pa da se to ne bi dogodilo, postoji nekoliko trikova za brisanje nesklada. Dakle, natapirana kosa u stilu Amy W. uz usku jaknu i traperice vrlo vjerojatno će biti malčice prevelika. Evo mala pomoć: izbrišite na trenutak boje i detalje i zamislite svoju siluetu, kao da ste mala izrezana crna lutkica. Onda ćete shvatiti o čemu je riječ.
Ako, primjerice, odaberete široku jaknu ili pelerinu, uske hlače napravit će figuru skladnijom, dok bi je široke traperice dodatno proširile. Fora je u tome da se uvijek naglasi jedan dio tijela i to odjećom koja je uska.

Isto tako, nježna bijela košulja uz crnu suknju i crne masivne cipele punih peta izgleda 'slabašno', pa radije odaberite crne tanje štikle.
Uska haljina bolje izgleda na štikle nego na ravne cipele. Općenito, noge izgledaju bolje u štiklama, no gdje bismo sve mi bile da stalno nosimo štikle… Sako naglašenih ramena i šireg kroja super izgleda uz hlače koje se sužavaju prema gležnju. Ako su i one široke, figura se gubi, što većini žena vizualno ne laska.

Kakva god figura bila, ljepše izgleda kad se naglasi barem jedan dio. Ili, ako preferirate crninu i široke japanske krojeve, odaberite atraktivnu frizuru i nakit u boji. To 'diže' kombinaciju. No masivni nakit može biti i opasan, naročito kad izgleda kao da je 'pojeo' odjeću. Primjerice, crna, uska kombinacija s krupnom šarenom ogrlicom često djeluje kao da je odjeća tek pozadina za ogrlicu i tu je da, eto, baš ne budemo nagi.

Ta lijepa ogrlica koju želimo istaknuti više će doći do izražaja, odnosno svoju će ulogu odigrati do kraja, uklopimo li je u kombinaciju. Kombinacija dobro izgleda kad se elementi nadopunjuju i tvore sklad, modnu priču. Izvrstan primjer nošenja krupnog nakita je Marni. Šarena odjeća i veliki nakit. Jako zanimljivo, a opet skladno.
A od čega početi? Prvo odaberete koji ćete nakit ili odjeću zasigurno nositi. I onda krenete. Gradite kombinaciju, igrate se i iskušavate nešto novo. Svi smo se našli u situaciji da smo uvjereni da nam neka kombinacija ne odgovara. I onda, u nekom trenutku zaigranosti modom, odjenemo je i to je to… Savršeno.
U cijeloj se priči, naravno, vodi računa i o make-upu. Dakle, tuš na očima, rumenilo i jarko crvene usne često odaju dojam da je šminke previše, 'guše' jedno drugo.
Zato o make-upu odlučite na kraju, kad je vaša odjevna kombinacija gotova i spremna za izlazak. Ili ured.

Foto: prshots

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location