Username *
Password *
Remember Me

Francuski dizajnerski dvojac Zim & Zou najnoviji su članovi brojne ekipe koja je podržala svjetski projekt Art of Saving Life: radi se o pričama koje imaju medicinsku podlogu, i ističu važnost cijepljenja djece diljem svijeta. U projekt su se uključili autori (dizajneri, fotografi, filmaši, slikari, pisci, skulptori, street umjetnici…) iz brojnih zemalja, među njima su u Annie Leibovitz, Darryl Cunningham, Francisco Toledo, Yiyun Li, a sve skupa krenulo je iz fundacije Bill & Melinda Gates.

vac1

Zim & Zou (Lucie Thomas and Thibault Zimmermann) osmislili su dizajn koji briše strah i trepet kod djece – njihova cjepiva su slatka, pastelna i izgledaju kao igračke, napravljene od kartona. Ovdje se susreću potpune suprotnosti: blagi, primamljivi tonovi kao predstavnici nježnosti, i oštra ideja i inspiracija. Tema autora Zim & Zou je Reach Every Child by 2020. i šalje poruku: cijepljenje je jedno od najvećih zdravstvenih dostignuća u povijesti medicine. Zdravlje djece je najvažnije, a nadamo se da će ova naša mala gesta pomoći da do 2020. godine svako dijete na svijetu, i ona u najudaljenijim područjima, budu cijepljena i zaštićena od bolesti - .

Art of Saving Life predstavlja priče o cjepivu i važnosti njegove prisutnosti u svim, pa i najzabačenijim dijelovima svijeta, te ima potporu UNICEF-a, Zaklade UN-a i brojnih drugih institucija. Umjetnici su prihvatili objeručke sudjelovanje u projektu: ima ih svih žanrova, sa svih kontinenata.

vac7

 

 

vac3

Alexia Sinclair / Edward Jenner’s Smallpox Discovery

annie leibovitz

Doktori iz cijelog svijeta, pioniri na području cjepiva / foto: Annie Leibovitz

 

Han feng hero 21-682x1024

Dizajn potpisuje Han Feng: radi se o kreaciji inspiriranoj uniformom doktora na terenu

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location