Username *
Password *
Remember Me

Ponekad padamo na šarmantne i preslatke vrlo povoljne modele, primjerice s placa ili iz jeftinijih dućana: filozofija „više je više“ tu dolazi do izražaja, a i fora je imati po jedan model za svaki stil koji nas zavede toga dana… Boja je puno, želimo ih sve i takva nam je DNA.

No, svakih par sezona bilo bi i više nego dobro i pametno nabaviti neke kvalitetne naočale iz optike – to će nam se višestruko isplatiti. Jer, u pitanju je zdravlje. A s tim se ne šalimo.

miu miu 4
Miu Miu

Evo zašto: za savjet smo pitali najboljeg – poznati zagrebački oftalmolog Dr. Adrian Lukenda iz Opto - Centra upozorio nas je na važnost kvalitetnih sunčanih naočala sa UV zaštitom, kao i na posljedice nenošenja zaštite na očima.  

- Dokazano je da su UV zrake štetne za većinu struktura u organizmu, pa tako i za oči. Najgore je to što se šteta kumulira kroz godine i dokazano je povezana sa eventualnim tumorima i drugim ozbiljnim bolestima oka u starijoj dobi. No, ne utječe na promjenu dioptrije. UV zaštita se ugrađuje u sam materijal leće na sunčanim naočalama i ona se ne gubi kroz godine, dakle svako ljeto sunčane vas štite kao prvoga dana. Zaštita mora biti stopostotna - .

- Što su naočale tamnije to se zjenice više šire. Naime, to i je jedan od načina da se nezaštićeno oko štiti tijekom jakoga svijetla – zjenica se skuplja i na taj način manje zračenja prodire u nju. Dakle, što su stakla tamnija, zjenica se više širi i propušta više zračenja što znači da postaje ugroženija – pa su tamna stakla sa slabom UV zaštitom najgora varijanta za oko. Zato, pokušajte naočale kupiti na provjerenim mjestima i provjerite da li imaju garanciju - .

- Takvu zaštitu danas imaju i leće koje ugrađujemo u oči. No, sunčane naočale i dalje smatramo najboljim načinom zaštite oka jer štiti i čitavo područje oko oka - . Trendovi nošenja velikih sunčanih naočala svakako idu u korist bolje zaštite naših očiju.

- Odlična su i polarizirana stakla koja štite od prejakog svijetla i refleksije sunčevih zraka. Najbolja su zaštita tijekom vožnje i boravka na moru, naročito u blizini pučine.

Za one koji nose dioptrijske naočale idealni su modeli s foto – osjetljivim slojem: stakla na suncu potamne u minuti.

U svakom slučaju najzdravije je uložiti u neke kvalitetnije sunčane naočale koje ćete moći nositi više sezona. Nosite ih obavezno u kutiji kako bi vaše ljepotice što dulje bile „u igri“. Sada znate i zašto.

dior

Dior
dita

Dita

 

Dsquared2

Dsquared

Dsquared 3

Dsquared

laura mercier

Laura Mercier

louis vuitton

Louis Vuitton

miu miu

Miu Miu

miu miu 2

Miu Miu
miu miu 3

Miu Miu

mykita

Mykita
ray ban

Ray Ban

ray ban 2

Ray Ban

roberto cavalli

Roberto Cavalli

roberto cavalli 4

Roberto Cavalli

thom browne  dita

Dita

vestal

Vestal

ysl 2

Yves Saint Laurent

Komentari (6)

This comment was minimized by the moderator on the site

hocu mackaste naocale...super ce mi stajati, znam znam..:)

 
This comment was minimized by the moderator on the site

Donedavno sam htjela avijatičarke, ali onda su me svi odgovorili da to nosi svaka druga cura. Sviđaju mi se ove zadnje YSL.

 
This comment was minimized by the moderator on the site

Za mene ove prve od Miu Miu

 
This comment was minimized by the moderator on the site

Sve to stoji osim tvrdnje da je kupnja naočala u optici siguran znak da imamo kvalitetene naočale s Uv zaštitiom. Da je bar tako. Ali niti marka,niti cijena pa niti "garancija"(samo se tako zove a ne garantira apsolutno ništa)ne znače da smo...

Sve to stoji osim tvrdnje da je kupnja naočala u optici siguran znak da imamo kvalitetene naočale s Uv zaštitiom. Da je bar tako. Ali niti marka,niti cijena pa niti "garancija"(samo se tako zove a ne garantira apsolutno ništa)ne znače da smo dobili naočale sa dobrim Uv filterom. Trebalo bi svake pojedinačno odnijeti na test. tek tako možeš biti siguran.

Pročitaj više
 
This comment was minimized by the moderator on the site

da mi lice nije okruglo, vratila bih se na lenonke, još sam uvijek slaba na njih, ove diorove su mi krasne *.*
ali nosim dioptrijske, imam transition leće i savršene su, pa ne trebam mislit trebaju li mi sunčane naočale ili ne ;-D

 
This comment was minimized by the moderator on the site

Moj glas za mackaste, obozavam ih,

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location