Username *
Password *
Remember Me

Lik Mirande u seriji Sex & the City kostimografkinja Patricia Field dotjerala je do savršenstva. I ostali su likovi bili fantastično stilizirani, no Miranda je ipak bila „najosjetljivija“ – njezina crvena kosa i porculanska put Patriciji su zadali malo više posla.

Miranda ne samo da je blijeda i ima „opasnu“ boju kose, ona je ujedno lik koji uvijek mora biti uglađen, savršen, dotjeran i uredan.

Ona je odvjetnica koja ne nosi dosadne crne kostime. Ona je, kako ju je izgradila talentirana Patricia, lik koji koristi snagu boje da bi naglasila svoju klasičnu ljepotu i eleganciju.  

Pa smo naučili: prave i „fake“ crvenokose dobro nose zelene, tamnije plave nijanse sa sivim podtonom, zemljasto – narančaste i boju patliđana.

Brinetama svijetle puti i svijetlih očiju divno pristaju tamnije zelene nijanse, plava, narančasta, crvena i to snažnijeg kolorita. Ako nemate takvu odjeću, modni su dodaci uvijek lijepa „gesta“.

Radi se o naglašavanju kontrasta. To znači da što ste svjetliji, nosite snažnije nijanse, kako se koža ne bi „stopila“ s odjećom. Zato, primjerice, Nicole Kidman zna izgledati prilično loše kad odjene nešto blijedo, pastelno ili bež.

Brinete vrlo tamne kose u principu moraju paziti da ih tamne boje ne „zatvore“. Na njima crna može izgledati tamnije nego na plavušama. Crnu nosimo svi, no ponekad je količina „mraka“ prevelika: zato dodaci u bojama ili crvene usne vraćaju ravnotežu.

Kad kombinirate uzorke ravnajte se po onoj boji ili nijansi koja je dominantna.

Sređivanje po bojama uvijek daje neki dojam stilske finoće i dotjeranosti. Ako ne želite promašiti i želite ziherašku kombinaciju, držite se sljedećih pravila:

Blijeda put, crvena kosa, plave ili zelene oči:
visoko pigmentirane zelena, plava, tamnija narančasta, boja patlidžana, tamno plava i crvena.

Blijeda put, svijetla kosa, plave ili zelene oči:
Snažna zelena, pariško plava, tamnija crvena, tamnija bež.

Oči boje lješnjaka, svijetlo smeđa kosa, svijetla put:
Narančasta, fuksija, pastelne nijanse plave, zelene, ljubičaste i ružičaste.

Srednja, maslinasta put, oči smeđe ili zelene:
svijetlo zelena, tamno zelena, crvena, fuksija, svijetlo plava, boja koralja, smeđa.

Tamnija put, jako tamna kosa, tamno smeđe oči:
Tamno plava, tirkizna, svijetlo crvena, sve ružičaste nijanse, zlatna, brončana, pastelne nijanse, maslinasto zelena, narančasta, žuta, bijela.

Crna i siva pristaju svima, no treba znati da će dodaci u boji itekako razbiti njihovu monotoniju. Bijela bolje pristaje najbolje uz preplanulu kožu – u kombinaciji s blijedim tonom kože zna izgledati otužno.

Foto: prshots

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.