Username *
Password *
Remember Me

Kupci u Ikei od 1. veljače 2015. mogu sudjelovati u kampanji Za svjetliju budućnost izbjeglica kojom se prikupljaju sredstva za osvjetljavanje izbjegličkih kampova diljem svijeta. Tijekom veljače i ožujka 2015., za svaku prodanu LED žarulju zaklada Ikea Foundation donirat će jedan euro organizaciji UNHCR koja će dobivena sredstva uložiti u osvjetljenje izbjegličkih kampova, kako bi oni postali sigurnije i bolje mjesto za mnoge obitelji koje ondje žive.

IKEA Za svjetliju izbjeglica

Tijekom kampanje ispred robne kuće Ikea Zagreb bit će postavljen šator poput onoga u izbjegličkim kampovima, koji mogu razgledati svi posjetitelji. Način života obitelji i djece smještenih u UNHCR-ovim kampovima građanima će pokušati približiti video-prikazi i predmeti iz njihove svakodnevice.

Pomoć izbjeglicama
Trenutno se 13 milijuna izbjeglica nalazi pod skrbi UNHCR-a, a polovicu toga broja čine djeca. Za izbjeglice koje žive u kampovima sve radne, edukativne i društvene aktivnosti uglavnom završavaju nakon zalaska sunca jer izbjeglički kampovi najčešće nemaju rasvjete. Zahvaljujući kampanji Za svjetlije živote izbjeglica, mnogi su kampovi danas osvjetljeni i imaju energetska rješenja.

IKEA Za svjetliju izbjeglica 2

Dio novca prikupljenog prošlogodišnjom kampanjom Za svjetlije živote izbjeglica uložen je u energetska rješenja za više od 11.000 izbjeglica iz Sirije koje žive u izbjegličkom kampu Azraq u Jordanu. Donacijom su za te obitelji osigurane solarne lampe koje se mogu koristiti za punjenje mobitela ili kao izvor svjetlosti za obavljanje svakodnevnih aktivnosti nakon zalaska sunca. Solarne lampe omogućuju odraslima i nakon što padne mrak zarađivati za život, a djevojčicama i dječacima učiti što im pomaže u obrazovanju i postizanju uspjeha u školi. Lampe i solarna ulična svjetla važni su i za zajednicu jer omogućuju organizaciju društvenih aktivnosti i bez dnevnog svjetla.

LEDARE LED zarulja

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.