Username *
Password *
Remember Me

Nakon završetka akcije Donesite i vi osmijeh u bolnice, koja je započela u prosincu 2014., predstavnici Henkela i Konzuma simbolično su predsjednici Udruge Mladenki Majerić u Kliničko bolničkom centru Zagreb – Rebro na Klinici za pedijatriju uručili donaciju u iznosu od 42.684,08 kuna kako bi podržali klaunovedoktore u njihovom plemenitom radu s djecom koja se liječe na Pedijatrijskoj klinici KBC-a Zagreb.

 

 zule iva sulentic
Dr. Žule klaundoktor i voditeljica Iva Šulentić


Zahvaljujući ovoj akciji udruga klaunovadoktora Crveni nosovi od prosinca je povećala broj redovnih posjeta dječjim odjelima Kliničko bolničkog centra Zagreb – Rebro. Klaunovidoktori u Hrvatskoj djeluju od 2010. godine otkad redovito posjećuju bolnice i kroz igru s djecom pokušavaju im otkloniti pažnju od straha i bolesti. U zadnje dvije godine povremeno posjećuju i djecu u Bosni i Hercegovini te su te aktivnosti također pojačane zahvaljujući ovoj donaciji.

Klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Trenutno u udruzi djeluje 12 klaunovadoktora, a za svoj su rad 2011. godine dobili nagradu Ponos Hrvatske za humano djelo.

 

rebro
Marketing menadžerica Henkel Laundry&Home Care za Adrija regiju Miranda Mladin, Dr. Žule klaundoktor, izvršna direktorica Udruge Crveni nosovi klaunovidoktori Mladenka Majerić i  Ivana Čagalj Plemenčić, rukovoditeljica projekata u marketingu Konzuma


- Na kraju ove divne akcije, koja nas sve poziva da zajedno donesemo osmijeh u bolnice, želim zahvaliti tvrtkama Henkel i Konzum koje su nam omogućile povećati broj redovnih posjeta dječjim odjelima Kliničkog bolničkog centra Zagreb i u više navrata posjetiti Pedijatrijsku kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Zahvaljujući ovoj donaciji omogućeno je više posjeta djeci u KBC-u Zagreb - Rebro i Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu te će tako Crveni nosovi donijeti životnu radost i osmijeh na lica više od 1000 djece, ali i njihovih roditelja te medicinskog osoblja - izjavila je Mladenka Majerić, izvršna direktorica Udruge klaunovidoktori.

 

 rebro2
Miranda Mladin, Mladenka Majerić, Ivana Plemenčić i Boris Filipović Grčić, predstojnik Klinike za pedijatriju


- Na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb godišnje se hospitalizira oko 5.700 pacijenata a Klinika je najveća pedijatrijska ustanova u Hrvatskoj u kojoj se mogu liječiti najbolesnija djeca u Hrvatskoj. Stoga je rad Crvenih nosova klaunovadoktora koji već petu godinu svojim posjetima uveseljavaju pacijente i njihove obitelji Klinike od velike važnosti. Smijeh liječi, a upravo je ovim projektom omogućeno da smijeha bude još više - izjavio je Boris Filipović-Grčić, predstojnik Klinike za pedijatriju.

 

Donesite i vi osmijeh u bolnice

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location