Username *
Password *
Remember Me

- Kada govorimo o treniranju i dovođenju tijela u neku željenu formu, većini je poznat taj osjećaj grižnje savjesti početkom godine, tada svi pričaju kako bi bilo dobro dovesti se u red i učvrstiti mišiće. Zato moram naglasiti koliko je važno održavanje forme i zdravlja tijekom cijele godine - veli osobni trener Ivan Nimac iz health kluba Taja, jedinog zagrebačkog kluba koji je rezerviran isključivo za žene.

Image galleryImage adidas SS14 womens range

Ljetno tijelo stvaramo tijekom zime!
- Često volim reći - ljetno tijelo zarađeno je tijekom zime - jer upravo su ovi hladni dani vrijeme kad je potrebno početi baviti se treniranjem, cilj je da se sve skupa odradi postepeno i detaljno, na najzdraviji mogući način, a to ne može tako brzo. Moj savjet, počnite što prije, promijenite način života i garantiram vam da ćete se osjećati puno bolje. U klubu Taja susrećemo se s mnogim početnicama, no kad krenu, sve one pripremaju se za kontinuitet rada što je vrlo važno u cijelom procesu - .

ivan nimac taja
Osobni trener Ivan Nimac iz health kluba Taja

Sve skupine mišića
- Jasno je  da svatko od nas ima svoje želje i ciljeve, no do toga se dolazi polako, isključivo vrlo predanim radom i upornošću. Trenirati tri puta tjedno je najpoželjnije, rezultati sigurno dolaze. U ta tri dana u tjednu važno je kroz trening proći cijelo tijelo i obuhvatiti što više skupina mišića. Prije samog treninga važno je pripremiti tijelo na fizički stres koji ga očekuje tijekom rada. To ćemo najbolje napraviti jednostavnom tjelovježbom kako bi tijelo zagrijali i time spriječili neželjene ozlijede! - .

241116 group 046 RT1b
Adidas

Oblikovanje tijela po mjeri
- Detaljnijim odabirom vježbi krećemo u željeno oblikovanje tijela. Različitost vježbi i tipova treninga važna je za uspjeh. Mislim da neću pogriješiti ako kažem da većina ima neku bolnu točku u tijelu, dio tijela koji nam stvara neke bolove i tegobe. U mnogim slučajevima to su leđa, zglobovi,koljena ili kukovi. Vrlo je važno obratiti pozornost na te dijelove tijela izvođenjem rehabilitacijskih, a ukoliko nam je još uvijek potreban oporavak nekog dijela tijela, čak i preventivnih vježbi kako bi taj dio tijela bio spreman za nove napore - .

nike pedro lourenco womens training collection 04 570x786
Nike

Vježbe s težinom za topljenje masti
- Bodyweight vježbe ili vježbe s vlastitom težinom vrlo su važne prilikom učenja pokreta i tehnika. Takvim načinom rada postajemo sigurni u sebe i u ono što radimo. Mnogo puta sam čuo negativne stavove o dizanju utega ili rada s opterećenjem! Naime, taj stav je kriv, jer vrlo bitnu ulogu u oblikovanju tijela imaju i takve vježbe koje nam dodatno otežavaju i time pospješuju rezultate. Ne zaboravimo, kada govorimo o topljenju masti, gotovo su
neizostavne vježbe s utezima i opterećenjem, bez kojih bi krajnji rezultat bio znatno usporen! Osim rastom mišića, takav način rada rezultira i ubrzavanjem metabolizma i izmjenom tvari u organizmu, procesa koji su aktivni i nakon samog vježbanja - .

citefun reebok 2014 campaign 2
Reebok

Aerobni i anaerobni treninzi
- Važan element kod sagorijevanja masti su aerobni i anaerobni treninzi  različitog intenziteta i trajanja. Aerobno vježbanje je vrsta tjelesne aktivnosti umjerenog intenziteta. Znate da izvodite aerobne vježbe kad se puls i disanje ubrzavaju, ali možete podnijeti aktivnost. Takva aktivnost pogodnija je za gubitak masti od anaerobne, ali opet jedno bez drugog ne ide. Anaerobne vježbe se izvode jačim intenzitetom i kraćeg su trajanja. Njima povećavamo mišićnu masu i snagu - .

Važnost pravilnog disanja
- Tijekom vježbanja ne smijemo zaboraviti na pravilno disanje. Znamo da je ono refleksna radnja i da ga u većini slučajeva ne kontroliramo. Pravilnim disanjem usporit ćemo rad srca, sto ce nam pomoći da se sto prije odmorimo i pripremimo za novi set vježbanja ,ali također ono nam u određenom trenutku jakog umora tijekom izvođenja vježbe da snagu za ona bitna zadnja ponavljanja.

girl works1

Muskulfiber
- Kvalitetno odrađen trening, dobrim i doziranim intenzitetom može rezultirati ponekad i upalom misica ili tzv. muskulfiberom nakon  treninga. Tada u aktiviranim misicima  osjecamo zategnutost i slabost te vrlo cesto nezeljenu bol. To kod nekih može stvarati problem i negodovanje. No, bitno je znati da mišićna upala koja se javlja nakon treninga jačeg intenziteta i trajanja znači da pomičemo granice!

Plan prehrane
- Kada se primimo vježbanja i oblikovanja tijela, neophodno je imati plan prehrane. Štoviše, u ovoj je priči prehrana gotovo jednako važna kao i trening. Njome dajemo tijelu sve što mu je potrebno kako bi se razvijalo, osnažilo i na kraju krajeva oblikovalo. Prehrana je podrška svemu što radimo, pa je važno, već na početku treniranja, dobro razmisliti o proteinima i svemu ostalom što unosimo u tijelo. Važno je konzumirati nutrijente koji će nam pomoći u izgradnji mišića, bez previše masti i šećera jer ćemo na taj način lakše dovesti tijelo u red, ali i potaknuti metabolizam - .

stl-psdp-training.women

Budite uporni i navucite se na treniranje!
- Gubitak volje i odustajanje od treninga zbog različitih prepreka mnogima predstavlja velik problem. Najvažnije je biti ustrajan i dovesti samog sebe u takvo stanje da nam je trening postao navika i da bez njega tijelo ne može. Za to nam je bitno odredit vrijeme koje ćemo
si posvetiti i nikako ne propuštati treninge u toj fazi! Kada trening jednom pređe u naviku, nema odustajanja, a same promjene na tijelu bit će sve više vidljive iz dana u dan! - . 

nike-pedro-lourenco-womens-training-collection-05-570x427