Username *
Password *
Remember Me

Klub crvenih cipela je na svoje tematsko druženje Biti fit je vječni hit, koje je održano prošli tjedan u lounge baru Perla, pozvao uspješne žene koje su različitim pričama i pristupima ovoj temi pokazale da se uz dobru volju, organizaciju i motiviranost tjelovježbom itekako može utjecati na razinu zadovoljstva i efikasnosti u životu.

svi

Naime, povećavanjem fizičke aktivnosti kroz svakodnevicu oslobađamo izvore dodatne energije pa ne postajemo umorniji jer smo uložili napor nego baš suprotno jači smo, snažniji i što je još važnije, vedriji i veseliji - zaključile su žene u crvenim cipelama

Uvodničarka Marija Andrijašević, nutricionistica, trenerica, međunarodna fitness trenerica, vjeruje da je ljudsko tijelo stvoreno za kretanje i najvećim je skepticima pobudila interes za svoje izlaganje i uvođenje promjena. Predavanje je obuhvatilo razlike aerobnog i anaerobnog treninga, kako ih mudro kombinirati, kako najbolje odabrati tip vježbanja prema godinama, konstituciji i tipu osobnosti i benefite individualnog treninga. Objasnila je i kako ljude koji po cijeli dan sjede lako prepoznaje jer ih odaje njihovo desk junky držanje te kako takvo držanje vodi u oboljenja mišičnog i koštanog sustava. Izlaganje je zaključila rečenicom da su pozitivne posljedice vježbanja 3 do 4 puta tjedno i pravilne prehrane uz dobro raspoloženje i bolja kvaliteta sna, dobra linija, bolja prokrvljenost kože te mladalački izgled.

okrugli stol lucija
Lucija Lovrić priča o svojoj velikoj strasti prema argentinskom tangu

A da tjelovježba može biti ujedno i vrijeme druženja s djecom istaknula je Helena Alfirević Arbutina, članica Kluba crvenih cipela, arhitektica koja radi dva posla ali unatoč tome nalazi vrijeme za sebe i ono što je usrećuje a to su razni oblici tjelovježbe. Helena je otkrila da joj upravo zbog činjenice da prakticira vježbanje na povratku s posla ostaje energije za drugi posao kao i za kreativno i kvalitetno vrijeme s obitelji.

Autorica priručnika Petnaest minuta do vitkog tijela i programa Budi fit mama, Sunčana Seletković, nutricionistički i fitness entuzijastica, žena s kojom možete vježbati putem Skypea, istaknula je da svaka žena treba biti svjesna svoje konstitucije i od toga što ima izvući najbolje. Svojim primjerom je pokazala kako ljubav prema tjelovježbi i želja za pomoći drugim ženama koje su suočene sa sličnim izazovima može biti motiv za preokret i pokretanje vlastitog posla.

publika

O plesu kao obliku tjelovježbe govorile su instruktorica plesa i kreatorica prvih hrvatskih tango cipela Lucija Lovrić i life coach Elena Cvjetković, još jedna članica Kluba crvenih cipela, koja se pronašla u plesu na šipci i istaknula je da pleše zbog sebe i nikog drugog. Senzualni argentinski tango je Lucijina velika ljubav a tu svoju strast prenosi polaznicima plesne škole TangoNeo koju vodi sa svojim bratom i organiziranjem plesnih večeri milonge i praktike. O tangu kao terapiji već postoje brojne studije koje potvrđuju da tango-zagrljaj potiče lučenje hormona oksitocina a time sreće i zadovoljstva a ples osim što utiče na fizičko i duhovno zdravlje može biti i način stjecanja novih poznanstava.

marija
Interaktivno predavanje Marije Andrijašević

Svoju životnu priču sa gošćama je podijelila i Sanja Tatalović, theta healing instruktorica i praktičarka zvukoterapije, žena koja je zbog zdravstvenih problema u djetinjstvu izostajala s tjelesnog, a danas je instruktorica yoge. Zanimanje profesorice zamijenila je vođenjem centra Konstruktivni život. Autorica je programa Brain, Body & Breath temeljenog na yoga vježbama i pokretima koji usklađuju lijevu i desnu hemisheru mozga te tako odlično opuštaju.
 
Okrugli stol je moderirala Ana Pavičić, suosnivačica kluba koja je i sama poklonica redovite tjelovježbe i zaključila da biti fit nikada nije bilo važnije, da vježbanjem činimo uslugu cijelom svom biću i bez obzira što nas u početku motivira trebamo naći ono što nas veseli, dozvoliti si vrijeme za sebe i krenuti.

 

tango
Lucija Lovrić i njen partner Boštjan Fajdiga

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location