Username *
Password *
Remember Me

Nikada neću zaboraviti scenu kad Charlotte polako prstima klizi po svojoj odjeći, a na ruci se sjaji njezin zaručnički prsten… Ma kakav dijamant, ja sam gledala kako joj je odjeća lijepo složena po bojama… – rekla nam je jedna ItGirl, priznajući da joj je ormar u kaosu i da treba par savjeta.

Zar ne bi svima nama dobro došlo malo reda u ormarima? Naročito sad kad pod broj 1: ulazimo u novu sezonu; pod broj 2: imamo previše robe; pod broj 3: imamo cipela k'o stonoga. E, da: pod broj 4 – nemamo vremena za kombiniranje, pa nam se uvijek žuri… pa kad izvučemo jednu stvar ispadne njih deset, od kojih je pola skoro zaboravljeno…

Nova, stara, vintage. Skupa, jeftina, s Hrelića… Razne su se tu priče, teme i stilovi ušuljali u naše ormare, pa bi bilo lijepo da ih nekako i složimo.

Razmislite prvo na koji način slažete svoju idealnu kombinaciju. Ako su vam boje najvažnije, onda ormar složite kao Charlotte. Dakle, neka koloristički sklad unese ravnotežu u vaš ormar, pa će vam biti dovoljan samo jedan pogled da shvatite što želite odjenuti toga dana.

Ako volite miješati uzorke i boje, probajte složiti ormar tako da odvojite jednobojne i šarene komade. Na taj će način ovi šareni biti jedan do drugoga pa odmah vidite kako se slažu, a jednobojne majice, primjerice, služit će vam kao basic komadi koje nosite neovisno o ostatku stylinga.

Treće rješenje je slaganje po krojevima i oblicima. Sakoi i jaknice na jednu stranu, košulje, tunike i haljine na drugu. Neka budu složene po duljinama, tako da vam slika bude jasnija. Šalove i marame posložite kao da su majice, u pravokutnik, jednu na drugu. Ako će vam visjeti na vješalicama, marame će se zgužvati, a mogu se i razvući pod vlastitom težinom.

Sljedeća varijanta je za one kojima je privatna i poslovna odjeća totalno drugačija – ako na posao nosite kostime, a u privatno vrijeme tajice, traperice i majice s Mickey Mouseom, podijelite ormar u dva djela i odvojite te dvije grupe. Ono što se preklapa stavite u sredinu ili na neko vidljivo mjesto.

Ako puno izlazite, spremite odjeću za izlaske u poseban dio ormara. Tako ćete odmah, pri prvom pogledu, dobiti neku super ideju za styling. U blizinu stavite nakit koji nosite u tim prilikama, olakšat će vam i dodatno ubrzati stiliziranje.

Remenje objesite na vješalicu. Nakit bi trebalo uistinu čuvati u nekoj kutiji, kako ne bi skupljao prašinu po stolovima i uništavao se. Neke kutije za nakit obložene su plišem, pa u njima možete čuvati i skuplje komade.
Stvar je u tome što način na koji vam je složen ormar morate prilagoditi vašem načinu života. A ne obrnuto.

Odjeća koju ćete nositi „jednoga dana“ ili ona koja vam je premala, vjerojatno samo pravi gužvu - poklonite je frendicama ili spremite u neku kutiju.
Da, često se vežemo za neke komade, pa umjesto da razmislimo što ćemo s time, zguramo ih negdje iza da čekaju bolje dane…

Cipele i čizme najbolje je čuvati u originalnim kutijama, no nemamo svi mjesta za tako nešto… Možete ih držati barem omotane u tanki papir koji dobijete s kutijom. Neke cipele dolaze i s platnenom vrećicom. Ipak, najvažnije je da se cipele ne gužvaju, jer će jedino tako zadržati svoj originalni oblik i boju.

Nemojte ih držati na mjestu gdje stalno dolazi sunce, moguće je da će promijeniti boju... znate ono kad jedna cipela stoji u izlogu, a druga unutra pa vam prodavačica pokušava uvalit taj zadnji par... A nijanse su im totalno drugačije!

Robu u principu preslagujemo barem 2 puta godišnje, ovisno o godišnjim dobima. Kad zimsku odjeću spremamo na dno ormara, i ljetnoj otvaramo put, obično ima više mjesta nego prije jer su nam ljetne krpice tanje i manje…

Svako to preslagivanje je prilika da dobro razmislite što vam uistinu treba. I da napravite reda koji će vam olakšati svakodnevnu cirkulaciju odjeće… i osvježiti vaš stil!

Foto: prshots

Komentari (5)

Super mi je ovaj tekst, baš ću primjeniti pravila jer ću ovih dana sređivati ormar

  Attachment
 
  1. nail crazy

ajoj, moj ormar je uredan ali pun stvari koje više ne nosim
morat ću jedan dan stisnit srce i rješit se toga

  Attachment
 
  1. Ipanema

sloziti moj ormar je nemoguca misija obicno slazem po krojevima, posebno majice, hlace, suknje... ali nakon nekog vremena to izmakne kontroli. jedino dobro je sto se cesto rjesavam stvari koje ne nosim, poklonim frendicama ili nekom kome treba

  Attachment
 
  1. Kada Kadica

Divim se ljudima kojima je ormar uredno složen. Kod mene je odjeća raznolika po stilu, ormari mali...tako da je kaos često stanje stvari. Ja napravim generalno pospremanje po vrstama odjeće svako malo jer sve ubrzo izmakne kontroli...i onda sve...

Divim se ljudima kojima je ormar uredno složen. Kod mene je odjeća raznolika po stilu, ormari mali...tako da je kaos često stanje stvari. Ja napravim generalno pospremanje po vrstama odjeće svako malo jer sve ubrzo izmakne kontroli...i onda sve ponovo.

Pročitaj više
  Attachment
 
  1. Leicaaa

Odličan članak! Ja sam organizator-freak i volim da mi je sve uredno posložno i u nekom redu..

  Attachment
 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location