Username *
Password *
Remember Me

Novo. Kako divna, kratka, jasna i savršeno precizna riječ. Kad kupimo nešto novo - kao da smo si nabavili novi početak. Kao da nam se smiješi bolja budućnost a ne manje novaca na računu. Novo. Idem, želim.

Da li nam trgovci tako milo tepaju da mislimo da s novom robom, cipelama, ružem ili torbom postajemo bolje i sretnije? Ili novo ima tu moć da – imamo neku novu energiju, čini nam se da sve ima više smisla i da sve to izlazi iz okvira shoppinga?

Možda cijela ta kvazi drama spada u domenu psihologije gdje bi nam gospon doktor rekao da imamo neke druge 'issues' pa umjesto da ih riješimo mi idemo po nešto novo i mirisno… Bla. Štogod oni pričali, mi ćemo raditi. To, kupovati. Neki više neki manje, ali što se mora, nije teško.

Naime, ne treba biti shoppingholičarka da se shvati – nove stvari nešto mijenjaju. U nama. To si moramo priznati. Utječu. Ali, ponekad samo na kratko. Dignu nas i onda nas (s)puste. Kao da neki put esencija novog hlapi brže, poput gornjih nota parfema.

Osim što nabavimo nešto što nam uistinu treba, nabavimo i ono što nam uistinu ne treba. Ili nam samo malo ne treba. Tanka je granica, gotovo nevidljiva. Moda je igra i mi se želimo igrati vlastitim stilom. Želimo se izražavati. A i nositi nešto cool, lijepo, mirisno... Novo. Ah.
{am_part id=1}
Pa kako onda zaobići suvišne kupovine? Ok, one koje su nam uistinu suvišne. Prije svakog shoppinga treba dobro pogledati vlastitu garderobu i osvijestiti se – koliko ja to zapravo imam?! Ziher se štošta dobroga krije i u košari za prljavu robu.
Treba prebrojiti i cipele prije svakog shoppinga.  

Prije nego poželite kupiti nešto što vam ne treba, ali vam se jako sviđa, a pritom vam je račun u minusu, razmislite gdje i sa čime to možete nositi. Kako će se uklopiti u moju garderobu?

Jedno od zlatnih pravila je da se uvijek isplati kupiti klasični komad u neutralnoj nijansi. Ili još bolje – u boji koja vam super stoji. Koji mi kroj pristaje? Koje boje volim? Što mi nedostaje u ormaru? Ta i slična pitanja se pitajte prije odlaska u shopping centar, pa bilo tamo i najveće sniženje... Ako vam je nešto neudobno u garderobi, bit će vam još neudobnije kod kuće. Neke stvari su lijepe, no komad robe koji će završiti zaboravljen na dnu ormara - skupa je priča s tužnim krajem...

Rumenilo koje odgovara vašem tenu dobra je investicija, no, činjenica je da svaka od nas ima više rumenila i da se možda baš ta nijansa koju škicate krije na dnu vaše kozmetičke torbice.

Kod kupovine pudera stvarno treba tražiti testere, kriva nijansa je totalno bacanje novaca...

Sjenila nije teško zaobići – treba kupovati samo nijanse koje nam pristaju i koje se mogu kombinirati s nekim drugim bojama. Ako puno izlazite, praktično je imati više paleta, no, provjerite prije odlaska u shopping što sve imate, moguće je da će vam olakšati izbor... To buy or not to buy?

Nešto na što se isplati dati konkretniju sumu novaca su kvalitetne cipele i torbe. One su kao neka osnova - u cipelama hodamo, one nas moraju nositi, a torbe su postale nove cipele – ali ne hodamo u njima, već one hodaju nas.

Čini se da nam na kraju ipak ostaje misao o tome što zapravo želimo od vlastite garderobe? Kakav je moj stil? Što bolje definirate stil, lakše ćete se snaći u shoppingu, čak i na najbrutalnijim sniženjima.

Da, sniženja. Tu smo slabi. Još nam se više čini, u toj fatamorgani s pomno dizajniranom rasvjetom, da trebamo sve to i to i to jer to košta samo toliko i toliko. Ah, te slatke muke, čini nam se u tom trenutku. A kad dođemo doma, realnost nas opali po glavi!

Zato, kod odlaska u shopping valja dobro razmisliti i sjetiti se što smo naučili iz vlastitih pogrešaka? Ili ih tuđih.
A i na kraju krajeva – uvijek možete nešto prodati ili zamijeniti se s nekom od frendica na itGirl.

Foto: prshots, tooklookbook

Komentari (1)

  1. nail crazy

vječna ženska dilema - puni ormari i ništa za obući, stoga i vječna potraga za nečim novim ;-D
ja sam jedna od onih koja ide u shopping kad joj nešto treba... ali to ne znaći da nikad doma ne donesem i nešto što mi taj tren ne treba :-p
a sad bih...

vječna ženska dilema - puni ormari i ništa za obući, stoga i vječna potraga za nečim novim ;-D
ja sam jedna od onih koja ide u shopping kad joj nešto treba... ali to ne znaći da nikad doma ne donesem i nešto što mi taj tren ne treba :-p
a sad bih trebala one zelene sandale, lijepo molim *.*

Pročitaj više
  Attachment
 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location