Sava Hotels & Resorts @ Slovenija

  Termalni, konferencijski i zdravstveni turizam, wellness, golf, sport i kampiranje - sve to nudi slovenski mega brend Sava Hotels & Resorts & Slovenija, koji djeluje na šest lokacija: Bled, Moravske Toplice, Ptuj, Radenci, Banovci i Lendava.

   

  livada1Livada Prestige @ Terme 3000, Moravske Toplice


  Umjesto nafte - geotermalna voda - što vas očekuje u Moravskim Toplicama?
  Na zelenim travnjacima sjeveroistočne Slovenije prije 50 godina tragaoci za crnim zlatom, umjesto nafte, otkrili su geotermalnu vodu. Ubrzo su ustanovili da je kupanje u toj vodi osvježilo njihov organizam i da im se poboljšao opticaj krvi, umanjila nervoza, a njihov ten je na suncu brže potamnio.
  Moravske toplice jedne su od vodećih termalnih priča u Sloveniji. Tu je i turističko iznenađenje, Terme 3000 koje grade svoj turizam na mnogim različitim turističkim područjima kao što su vrhunski wellness, zdravstveni i relax program, golf, biznis i kongresni turizam, kampiranje, sport i rekreacija. Sve to zaokruženo je fantastičnim pejzažima, tradicionalnom panonskom arhitekturom, bogatstvom domaćih rukotvorina, odličnom kuhinjom i izvrsnim vinima.

   

  grand-hotel-primus large 11Grand hotel Primus @ Ptuj


  Priča o crnom zlatu - iliti kako greška postaje zlatna kokoš?
  1961. godine, nakon pokušaja traženja nafte na livadama Moravskih toplica, netko je  pametno shvatio da je crna voda ipak možda crno zlato. Samo nije nafta. Naime, kad su radnici, koji su bušili zemlju pronašli crnu vodu, stavili su natpis: »Pažnja, prilaz bušotini strogo zabranjen!«, no ipak, seljaci okolnih sela krenuli su nositi vodu kućama. Neki su čak dolazili i kupali se u samoj bušotini. Ubrzo su primijetili da ta voda, koja kad izađe na površinu ima 72ºC, olakšava bolove i čak pomaže da koža na suncu brzo potamni. Voda zbog mineralnih sastojaka pripomaže kod liječenja raznih reumatskih, kožnih i pjučnih bolesti a i pomaže tijelu da se brže oporavi nakon fizičkih povreda i brojnih operacija.

   

  T3-LivadaPrestige-3Livada Prestige @ Terme 3000, Moravske Toplice


  Prva dama Terme 3000 / Hotel Livada Prestige*****
  Izgrađen 2006. godine, prvi je hotel na svijetu koji nudi termo-mineralnu vodu gostima u sobama. Wellness u sobi, vrhunska kuhinja, opuštanje u svijetu sauni, centar tajlandskih masaža i tretmana, te aktivno provođenje slobodnog vremena (Golf igralište Livada i hotelski fitnes studio). Sve to nudi Hotel Livada Prestige*****, čiju su kvalitetu potvrdila priznanja službenicima hotela na državnom i međunarodnom nivou.
  Što morate znati:
  -    Tu je terapuetski i wellness centar Termalium, koji koristi blagodati crne vode, te nudi liječenje, ambulantnu fizioterapiju, specijalističko-dijagnostički centar i cijelu paletu suvremenih terapija. A pored crne vode tu je i peloid, blato iz Negovskog jezera, koji zori u crnoj termo-mineralnoj vodi i uspješno se upotrebljava u termoterapiji. Termalium ima i antistresne, antireumatske, programe protiv osteoporoze psorijaze, programe mršavljenja, protiv bolova u vratu… Wellness se sastoji od kupki i masaža koje uključuju lokalne blagodati, kao što je na primjer Panonska kupka, a tu je i kozmetička linija za njegu kože na bazi crne termo-mineralne vode: Termalium Collection.
  -    Naravno neizostavni je dio i Adrenalinski svijet vodnih užitaka. Možete birati između različitih vodenih atrakcija među kojima je i prvi tobogan na svijetu s okretom od 360º.
  -    Golf igralište Livada ima 18 igraćih polja na više od 50 hektara livade, koje kao
  prirodni park zaokružuje kompleks Terma 3000. Rupa sa brojem 9 je najduža u Sloveniji - skoro 600 metara.
  -    Tu su 3 hotela sa 4 ili 5 zvjezdica, kao i naselje apartmana i bungalova i kamp.

   

  primus 6

   

  Grad Ptuj / termalna priča Grand Hotela Primus****
  Za Ptuj vam treba mašta. Naime 69. godine, kada je vladao car Vespazian, u vrijeme rimskog carstva, Ptuj je doživio svoj vrhunac kao vojni, trgovinski, carinski i upravni centar sa 40.000 stanovnika. Taj broj na Ptuju nije više postignut, no priča s Rimljanima dobro je poslužila Ptuju da na tome gradi turizam.
  Tako je i wellness Hotela Primus VALENS AUGUSTA, sagrađen 2007. godine, napravljen na tim temeljima, u raskošnom rimskom stilu. Carstvo je to dobrog osjećaja, sauni, termalne kupke Flavia, uz bazenski dio Vespasianus.  U Imperiumu koji se nalazi na 700 kvadratnih metara, kao prvi u Sloveniji razvijaju koncept wellnessa sa četiri osnovna programa: Beauty Wellness, Wellness Amor, Wellness Detox i Manager Wellness. Gosti mogu birati tematske ili VIP prostorije koje nude jacuzzi, suhu i parnu saunu, aromatski eliksir…
  Što morate znati:
  -    Uz hotel 4 zvezdice tu je i naselje apartmana i bungalova, kamp i glamping u bačvama iz vinarije Pullus.
  -    Pretprošle godine je Hotel Primus po izboru slovenskih gostiju bio izabran za najbolji hotel sa četiri zvjezdice u Sloveniji.
  -    Posebnost su hedonističke večere, na kojima se gosti odijevaju u tematske rimske toge i uz raskošnu večeru i bogat program dožive atmosferu antičkog Rima.
  -    Terme Ptuj, koje se prostiru na 4.200 kvadratnih metara, mogu se pohvaliti najvećim sistemom vodnih tobogana u Sloveniji.
  -    Tu je i tobogan Tajfun, najveći tobogan u Sloveniji i odlikuje ga posebna dinamika.
  -    Godišnje Terme Ptuj posjeti i do 200.000 kupača.
  -    Svake godine tu se održava državno prvenstvo u toboganskom spuštanju.
  -    Ptuj ima najpoznatiji slovenski karneval, odakle dolaze Kurenti koji prizivaju proljeće.

   

  bled

   

  Tko ne zna za Radensku? / Izvor ljekovite mineralne vode od 1833. godine
  Student medicine Karl Henn je 1833. godine putovao kroz Radence na odmor u Ljutomer i usred močvarne livade otkrio izvor mineralne vode, koja je zbog količine ugljikovog dioksida vrela na površinu glasnim šuštanjem i vrenjem. Prozvao ju je »slatinasti šampanjac« i posvetio joj cijeli svoj život. 1869 je počela funkcionirati prva bušotina i rodila se je Radenska slatina. Voda »tri srca« je brzo osvojila svet, vozili su je i caru na Bečki dvor i papama u Rim. Danas pored mnogih ljekovitih programa, ljudi u Radence dolaze i zbog ugodne klime. Radenci su jedno od rijetkih krajeva u Europi sa četiri prirodna ljekovita faktora: mineralnom i termalnom vodom, ljekovitim blatom i blagim podnebljem sa prosječno 253 sunčana dana u godini.
  Radenci su prvo mjesto u Sloveniji koje je primilo status bio-klimatskog lječilišta. Tu su zdravstveni i preventivni programi za efikasno liječenje bolesti srca i krvotoka, oboljenja  bubrega, reumatskih bolesti... Terapije su sastavljene iz mineralnih pitkih kupaćih liječenja, kao i mineralnih kupki i obloga od blata. Tu je i priznat dijagnostički centar, gdje dolaze i menedžeri i svi oni koji žele da ojačaju svoje zdravlje i vitalnost.
  Što morate znati:
  -    Tu su dva hotela sa četiri zvjezdice, bazenski kompleks, medico-wellness centar i prića o najpoznatijoj vodi u Sloveniji.
  -    2012 Zdravilište Radenci su obeležili 130 godinu bogate lekovite tradicije.
  -    Medico-wellness centar je opremljen sa najsuvremenijim aparaturama za diagnostičku obradu srca i krvotoka. Za goste 24 sati na dan brine ekipa doktora.
  -    Pored terapeutskih i preventivnih programa tu je i bogat izbor wellness usluga za opuštanje i negu tela.
  -    Hotel Izvir*** je najstariji hotel za rehabilitaciju bolesti srca i krvotoka u Sloveniji, koji simbolizuje početak lekovite delatnosti u Radencima. Hotel je renoviran i ima i wellness ponudu.

   

  grand-hotel-primus large room

   

  Sava Hotels&Resorts ima:
  -    14 hotela, 4 apartmajska kompleksa, 5 kampova, koje godišnje poseti preko 330.000 gostiju, koji ostvare dobrih 1,16 milijona turističkih noćenja, što predstavlja 13% svih turističkih nočenja u Sloveniji;
  -    termalne parkove, koji imaju više od 15.000 kvadratnih metara vodnih površina, godišnje ih poseti 1,6 milijona kupača.

  Foto: Fashionintheair (otvorna) i G&S Promotion.

   

   

  G&S Promotion