Username *
Password *
Remember Me

Jedan od najzabavnijih uskršnjih trenutaka svakako je bojanje jaja - da, ova tradicija ima i svoju zabavnu stranu! Predlažemo vam da nabavite neke sitnice, ili potražite kod kuće, kojima ćete na inovativan način osmisliti najljepša jaja do sada. Naravno, dio svega toga je i druženje, stoga se zabavite s ukućanima i kreativno se izrazite… Trebat će vam perlice, trakice ili jednostavno mali komadići nekuhane tjestenine, mali gumbići, sve što možete nalijepiti na jaje. Možete ih i posušiti i ukrasiti, ili jednostavno markerom napraviti slatke  motive - ili dajte svom petogodišnjaku da nacrta omiljene likove… Pogledajte ideje - zasigurno ćete naći nešto zanimljivo!

Izvor: bored panda diy-easter-eggs-3-2

Jaja s perlicama
Premažite ih ljepilom i uvaljajte u sitne šarene perlice, kreacija je brzo gotova!

diy-easter-eggs-3-1

 

Jaja s kravatom
Imate neke kravate koje ste mislili baciti? Omotajte svako jaje u jednu, zatim ih prokuhajte u vodi s octom. Uzorak će ostati na jajima! Stvarno jednostavno i prekrasno...

diy-easter-eggs-5-1diy-easter-eggs-5-2diy-easter-eggs-5-3

 

Kukičana jaja
Ukoliko poznajete ovu tehniku, odjenite jaja u slatke opravice i ukrasite ih mašnom!

diy-easter-eggs-6

 

Art jaja
Tempere i flomasteri u bojama odlično će poslužiti za kućnu zabavu - izaberite omiljene boje i kombinirajte ih po želji! Motivi su razni...

diy-easter-eggs-7-1diy-easter-eggs-7-2

 

Last minute jaja
Gosti stižu na vrijeme, a jaja su dosadno bijela? Nema veze, uzmite marker i poigrajte se motivima...

diy-easter-eggs-10-2

 

Jaja & sitnice
Nalijepite komadiće tijesta ili sezama, leće... na jaja - što su komadići sitniji to će vam biti lakše ostvariti ovaj kreativan i vrlo jednostavan plan.

diy-easter-eggs-14-1diy-easter-eggs-14-2

 

Moustache jaja
Nakon bojanja izrežite od crne ljepljive trake male brkove i jednostavno ih aplicirajte na jaja nakon što se ohlade i osuše.

diy-easter-eggs-16

 

Prugasta jaja
Nalijepite komad trake, pa obojite u jednoj boji. Zatim skinite traku i zalijepite novu, na drugo mjesto, te umočite u drugu boju. Na isti način možete lijepiti trake u obliku slova ili nekih drugih znakova.

diy-easter-eggs-17-1diy-easter-eggs-17-2

 

Čipkasta jaja
Omotajte komad čipke oko jajeta, zavežite koncem i umočite u zdjelice s raznim bojama. Uzorak u boji će nakon kuhanja ostati na jajima.

diy-easter-eggs-19-1diy-easter-eggs-19-2diy-easter-eggs-19-3

 

Komentari (2)

  1. Chelsea

jako zanimljive ideje, baš ću isprobati pokoju ove godine jer volim imati drugačija jaja :-) prošle godine sam ih nekoliko uvaljala u zlatne i ljubičaste šljokice- baš su bila fora...

  Attachment
 
  1. Gabrielle

super ideje, samo što ja uvijek bojajm jaja u zadnji tren i onda ispadnu isto svake godine

  Attachment
 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location