Username *
Password *
Remember Me

Kako bi unaprijedili mogućnosti edukacije djece sa sindromom Down, tvrtke Procter&Gamble i Lidl Hrvatska su pokrenule humanitarnu akciju sa ciljem kupovine  suvremenih i tehnološki naprednih materijala neophodnih za učenje i uključivanje u svakodnevni život djece sa sindromom Down. Za kupnju bilo kojeg P&G proizvoda u Lidl trgovinama, P&G donira jednu kunu za nabavu edukativnih pomagala.

 

Lidl PG donacija

 

- Smatramo da djeca sa sindromom Down trebaju priliku da svoje obrazovanje unaprijede svim dostupnim sredstvima. Sa zadovoljstvom smo se odlučili uključiti u nabavu potrebnih edukativnih materijala, a najveća nam je nagrada njihovo veselje i spoznaja da ćemo djeci i njihovim najbližima pojednostavniti proces učenja i uključivanja u društvenu zajednicu - izjavila je Antonija Svirčić, marketing menadžerica tvrtke Procter&Gamble u Hrvatskoj.  

Tijekom akcije „Reci DA!“ tvrtka P&G će donirati jednu kunu za svaki kupljeni proizvod s oznakom P&G u bilo kojoj trgovini Lidla u Hrvatskoj. Akcija prikupljanja će trajati od travnja do kraja lipnja 2014. godine.

- Tvrtka Lidl Hrvatska podupire društveno odgovorne inicijative i često sudjeluje u humanitarnim projektima. Djeci sa sindromom Down i njihovim obiteljima kroz akciju „Reci DA!“nastojat ćemo omogućiti suvremenije metode učenja koje su se pokazale kao učinkovite i korisne. Nadamo se da će naš čin dodatno senzibilizirati javnost na potrebe osoba sa sindromom Down koji unatoč svim preprekama ne skidaju osmijeh s lica - izjavila je Lana Jugo, voditeljica odnosa s javnošću u tvrtki Lidl Hrvatska.

 

Reci DA 8 photo by Vladimira Spindler1

 

Kampanju su podržali slavni pjevač Oliver Dragojević, te poznati dječji pisac i novinar Mladen Kušec. Kušec će ujedno sudjelovati u radu s djecom te koji je već razgovarao s njima za popularnu radijsku emisiju „Bijela vrana“, a istoimene knjige će također biti podijeljene djeci tijekom ove kampanje.

„Kažem DA jer svojim sudjelovanjem želim kroz priče, kroz susrete s djecom s Down sindromom, kroz radijske emisije barem odškrinuti vrata koja će nam pomoći da se svi bolje osjećamo i razumijemo. Da družeći se otkrijemo jedni drugima tko smo i kakav je svijet u kojem živimo“, rekao je dječji pisac Mladen Kušec.

U dogovoru s predstavnicima Hrvatske zajednice za sindrom Down novčana sredstva prikupljena u akciji „Reci DA!“ bit će utrošena u nabavu tableta s dostupnim aplikacijama za rad s djecom i programskog paketa Boardmaker. Roditeljima i stručnjacima je od velike pomoći programski paket Boardmarker putem kojeg djeca mogu proširiti svoj rječnik i svladati komunikacijske, te matematičke vještine potrebne za daljnje učenje.