4 otoka, 5 dana, 289 kilometara i 6.022 metra uspona // osmo izdanje biciklističke utrke 4 ISLANDS MTB RACE

  Od prošle godine utrka je dio Epic series Ironman grupe u kojoj su i one u Švicarskoj, Australiji, Novom Zelandu, Walesu, Andori i Južnoj Africi, a za cilj ima promociju brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života.
  Biciklisti će u sklopu 4 Islands MTB utrke, u pet dana prijeći 289 kilometara staza i preko 6000 metara ukupnog visinskog uspona.

  Utrka se svakoga dana odvija na drugom otoku što je samo po sebi logistički vrlo zahtjevno, ali je i nezaboravno iskustvo kako za natjecatelje, tako i za pratitelje utrke. Očekuje se oko 500 natjecatelja iz više od trideset zemlja svijeta.

  4i21 S4 IvanSardi 72

  4 Islands MTB race, petodnevna etapna brdska biciklistička utrka koja se već osmu godinu održava na kvarnerskim otocima: Krku, Cresu, Lošinju i Rabu, održat će se od 18. do 22. travnja.

  Ova je amaterska utrka posebna po tome što omogućuje zaljubljenicima u biciklizam da se rame uz rame utrkuju s najvećim profesionalcima tog sporta, a što je svakako nezaboravno iskustvo i vrijedna uspomena, budući da je moguće natjecati se u više kategorija, omogućeno je fer sudjelovanje natjecateljima različitih dobnih skupina.

  - Besprijekorna inicijativa domaćina, topla dobrodošlica od strane lokalnog stanovništva, ali i entuzijazam organizacijskog tima doveo nas je evo i do osmog izdanja ovog prestižnog sportskog događaja. Ponosni smo i sretni što možemo promovirati brdski biciklizam, ali i ljepote Kvarnera. Najveća su nam pohvala i 'vjetar u leđa' natjecatelji koji nam se vraćaju iz godine u godinu, a mi smo sad već opasno blizu zadanom cilju pozicioniranja 4 Islands MTB stage race kao jedne od najprepoznatljivijih etapnih brdsko-biciklističkih utrka na svijetu - izjavio je organizator utrke, Tomislav Zobec.

  4i21 S2 IvanSardi 8

  - Sportski i rekreativni programi su među ključnim elementima za izradu programa kojima se može produžiti turistička sezona te su među gostima sve traženiji sadržaj u destinaciji. A regija Kvarner i Hrvatska upravo zahvaljujući velikim i prestižnim manifestacijama svjetskog i europskog karaktera danas su prepoznate kao destinacije za aktivni turizam. Zato s velikim zadovoljstvom i ove godine Turistička zajednica PGŽ u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama nastavlja s podrškom ovome projektu koji ne samo da najavljuje, još jednu uspješnu turističku sezonu na Kvarneru, nego i promovira našu regiju kao destinaciju aktivnog, održivog i zdravog načina života - rekla je Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ PGŽ.

  Svake godine očiste i pripreme staze na sva četiri otoka. Nakon utrke, u njima uživaju brojni šetači, trkači i biciklisti, a većina staza koje su bile ili su dio utrke, danas su dio turističke ponude otoka.

  4i21 S1 IvanSardi 94

  4i21 S2 IvanSardi 100

  Foto: Ivan Sardi