Username *
Password *
Remember Me

Dočekajte Novu godinu u popularnom zagrebačkom kinu Tuškanac: filmski dio večeri koji počinje u 21 sat (dolazak je predviđen u  20 sati) čine dva filma, „Gospođica mama“ redatelja Garsona Kanina iz 1939. te „Blue Jasmine“ Woody Allena iz 2013. Komedija zabune, zamjene identiteta, brojni nesporazumi, sjajne uloge Ginger Rogers i Davida Nivena uz još niz maestralno ostvarenih sporednih uloga čine „Gospođicu mamu“ urnebesno smiješnim filmom. Vječna partnerica Freda Astaira u plesnim cipelicama u ovom je filmu sama i bez cipelica ostvarila ako ne jednu od najboljih, a ono sasvim sigurno najsmješniju ulogu u karijeri.

 

Gospodjica mama1Gospođica mama

"Blue Jasmine" je "Tramvaj zvan čežnja" u otkačenoj verziji Woody Allena i Cate Blanchett. Iako su teme naizgled ozbiljne i teške, poslovne prijevare, preljubi, laži, duševni slom, film je ipak na alenovski način lagana, komedija s izvrsnom glazbom. Okus te celuloidne svečane gozbe dodatno će začiniti indijska hrana (vege pakora, raita, nan, samosa, vege riža, pileća tika…), a za one tradicionalnije bit će tu i pršuta, sira, kulena... Za slatkoljupce tu su makovnjača, orahnjača i blagdanski kolačići, uz nezaobilazno dobro vino i pjenušac.

A u Novu 2014. dražesni duo Dora Benc (sopran) i Mima Simić (gitara) uvest će vas najljepšim skladbama iz slavnih filmova Rocky, Robin Hood ili Flashdance. 

Blue-Jasmine2

Blue Jasmine

 

Dolazak u kino predviđa se od 20 sati. Na ulazu će gosti dobiti impresivnu dozu indijskih grickalica namkeena i piće dobrodošlice po izboru. Početak prve projekcije točno je u 21 sat. Oko jedan sat ujutro počinje projekcija drugoga filma.

21:00 Gospođica mama (Bachelor Mother, 1939., SAD); r: Garson Kanin; sc: Norman Krasna, Felix Jackson, Garson Kanin (nepotpisan); k: Robert De Grasse
igrani, c/b, 35 mm, 82 min

01:00 Blue Jasmine (2013.); r/sc: Woody Allen; k: Javier Aguirresarobe
igrani, boja, DCP, 98 min

Ulaznica za članove Filmskih programa je 150 kuna, a za sve ostale - 200 kuna, a kupnja ulaznica na blagajni kina od 16. prosinca 2013. Blagajna će raditi od 16 do 21 sat od ponedjeljka 16. do subote 21. prosinca.
A 27. i 30. prosinca u dnevnim satima od 10 do 17 sati karte će se moći kupiti u uredu Hrvatskog filmskog saveza, Tuškanac 1, iznad kina.

Za sve upite otvoreni su telefoni 4834 039 i 4848 771, te mobilni 095 9114920. Više o programu u novogodišnjoj noći na Tuškancu, možete pročitati ovdje.