Username *
Password *
Remember Me

Desi li vam se ponekad da predano vježbate, a vidljivih rezultata nema? Možda nešto radite krivo, a što točno vjerojatno zna autor, Timothy Ferriss, čija je knjiga "4-satno tijelo" (naklada Ljevak) kod nas postala totalni hit, odnosno kod onih koji se brinu o svom zdravlju i stalo im je do zdrave tjelesne težine i vitalnosti. Poznato vam je autorovo ime? Ferriss je također autor super-popularnog priručnika "4-satni radni tjedan".

reebokFoto: Reebok


- Odlučivši da postane pokusni kunić kako vi to ne biste morali biti, Ferriss je utrošio deset godina i 250.000 dolara da bi na sebi isprobao svaki trend, dijetu, dijetni suplement i vježbu kako bi identificirao onih nekoliko ključnih stvari koje doista djeluju uz najmanji utrošak vremena i napora. Pritom mu je pomoglo više od 100 stručnjaka, uključujući liječnike, znanstvenike iz NASA-e, vrhunske atletičare i stručnjake za alternativnu medicinu. Nakon toga još je preko 200 muškaraca i žena u dobi između 18 i 70 godina iskušavalo sljedeće tri godine metode koje se preporučuju u knjizi – objavila je naklada Ljevak. - Ferriss je ustanovio zanimljivu činjenicu da mnoge od dosad uobičajenih metoda i postupaka nemaju nikakva utjecaja te da istinski rezultati dolaze iz najneočekivanijih izvora - .

 

cover

 


- Knjiga „Četverosatno tijelo“ rezultat je autorova opsesivnog nastojanja da nakon više od jednog desetljeća eksperimentiranja postigne savršene rezultate u oblikovanju ljudskog tijela. Knjiga sadrži kolektivnu mudrost brojnih vrhunskih sportaša, nekoliko desetaka liječnika i tisuća sati napornih osobnih vježbi i eksperimenata. Od olimpijskih centara za treniranje do ilegalnih laboratorija, od Silikonske doline do Južne Afrike, autor bestselera "Četverosatni radni tjedan" Tim Ferriss usredotočuje se na pitanje: Koje su minimalne promjene koje će proizvesti maksimalne rezultate na vašem tijelu?. Uklanjajući višak iz vježbi u teretani ova knjiga otkriva kako učiniti mali pomak ovdje i sićušnu promjenu ondje da bi se postigli veliki rezultati uz maksimalnu djelotvornost. Od gubitka sala do stjecanja mišića, od nevjerojatno dobrog seksa do dubljeg sna, od duljeg trčanja do savršenog zamaha bejzbolskom palicom, Ferriss se opsesivno posvetio cilju da pronađe optimalno rješenje za muškarce i žene – .

No, ne zaboravite – niti jedna self-help knjiga nema smisla ako se uistinu ne posvetite onome što predlaže… Rad na sebi, u fizičkom i duhovnom smislu, jedini je način da s godinama ostanemo zdravi, vitalni i s(p)retni. 

 

222Foto: prshots / dunnes stores

 

O autoru: Timothy Ferriss, uspješni poduzetnik i avanturist, govori šest jezika, vodi multinacionalnu tvrtku ne odričući se putovanja po cijelom svijetu, šampion u tangu i u kickboxingu, glumac u TV uspješnici, autor dvaju svjetskih bestselera, "Četverosatnog radnog tjedna" i "Četverosatnog tijela". Ima 31 godinu i o njemu članke pišu New York Times, National Geographic Traveler, Maxime i brojni drugi.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location