Što bezbolniji prijelaz sezone

  Naravno, nema tu nikakve boli, eventualno možda rastezanje minusa i kartica. Ali tako se kaže kad želimo skoknuti u jesen, a pametno uložiti budget kojim trenutno raspolažemo. Shopping koji nas ponovno obuzme kad se vratimo s mora, i kad godišnji privedemo kraju, a obično se to desi baš u danima oko blagdana Velike Gospe, valja obaviti s razumom. Ukoliko se pritom dogodi i kakvo malo zahlađenje, svi kažu ljeto je gotovo, i evo nas – opa, u jesenskoj smo sezoni mislima i srcem. No, kako biste malo stali na loptu i prodrmali svoj ormar, donosimo vam praktične savjete koji će vam otkriti nešto o trendovima i onoj staroj dobroj ideji kako neke komade nonšalantno preseliti u hladnije dane.

   

  marksandspencer Marks & Spencer

   

  1 Crna i bijela. Pametnome dosta. Zna se da su komadi bez boje klasik i nemojte ni sekunde dvojiti da li ih zadržati na vidljivom djelu ormara. Ako se uputite u obilazak sniženja, nađete li neki cool bezbojan komad, priuštite si ga jer takve su stvari uvijek dobra investicija.

  2 Sočne nijanse pratit će vas i sljedećih mjeseci, tako da možete računati i na majice i modne dodatke u neon varijantama. Znate da boja svakoj kombinaciji daje jednu novu, svježu dimenziju i da "skida godine" tako da ne zaboravite posložiti ih na mjesto na kojemu nećete zaboraviti na njih čim padnu prve jesenske kiše…

  3 Sakoi i jakne fantastična su varijanta svake sezone, ne zaboravite na one koje već imate u ormaru. Ako su vam dosadili uvijek na njih možete neke perle ili rubove optočiti zakovicama, tako da zapravo dobijete novu stvar… Jednostavni krojevi zahvalni su naročito u onim danima kad vam sve ide na živce i/ili kad nemate vremena za kombiniranje.

   

  isabel marant fall2013

  Isabel Marant

   

  4 Čupavci. Odlični, zabavni i topli. Ako ste bili ludi za njima prošle sezone i sad vam ormar izgleda poput gorila u mraku, ne brinite, šetat će oni urbanom džunglom i sljedeće jeseni. Nema većeg gušta nego kad zahladi, a vi izvadite omiljene komade iz ormara i shvatite da ste totalno spremni!

  5 Prozirne stvari. Ljeti ispod njih nosimo neki topić, a tijekom jeseni i zime mogu nam služiti kao komad za ispod ili u ime slojevitog odijevanja. Lijepo je i kad proviruju ispod košulje ili neke vunene veste.

  6 Prsluci. Njih nikad previše. Mogu biti s resicama, perlicama, zakovicama, broševima. To je zabavan i jednostavan odjevni predmet koji se nalazi u brojnim ormarima i svake sezone je dobra stvar. Ako naiđete na neki ljetni na sniženju, uzmite ga jer će trajati više od jedne sezone, sigurno.

   

  roberto cavalli fall2013 7
  Roberto Cavalli

   

  7 Suknje su još jedan garderobni adut: možemo ih nositi uz čarape ili na bose noge. Možemo na njih natrpati dolčevitu ili vestu, maramu, košulju, sako… Ako imate omiljenu ljetnu suknju, u jesen je možete nositi na čizme ili tenisice, plus neka duga jakna ili kaput.

  8 Veliki nakit. Ljetni komadi šarenog nakita mogu se snaći i u jesensko-zimskim situacijama. Ne skrivajte ih na dno ormara, već kombinirajte s toplim krojevima kojima će dobro doći doza sunčanog sjaja.

  9 Sunčane naočale. Volimo i jesensko sunce, a zimsko još više… Vaše omiljene sunčane naočale, ako ih još niste nabavili, možda se kriju na sniženjima koja već traju. U svakom slučaju, dobra su investicija jer ih uvijek trebamo, a i više su od pokrivala za oči. To je pravi cool modni dodatak.

   

  police
  Police

     isabel marant fall2013 4Isabel Marant

   

  jil sander fall201 2Jil Sander

   

  river island 45
  River Island

   

  roberto cavalli fall2013 7
  Roberto Cavalli

   

  sonia rykiel fall2013 1
  Sonia Rykiel

   

  sonia rykiel fall2013 22
  Sonia Rykiel