Username *
Password *
Remember Me

Neka digne dva prsta tko se kao mali nije bojao zubara. Zubi su uvijek bili "kamen spoticaja", djeca ih često ne vole prati, dok odrasli nisu presretni kad moraju posjetiti doktore s bušilicama. No, mnogim si radnjama lako možemo pomoći, kako bi naši zubi bili bijeli i što dulje ostali zdravi.2222 cr

Predlažemo vam sljedeće:
1. Kefica neka pošteno radi ujutro i navečer. Nipošto ne idite na spavanje bez pranja zubi. Koristite paste za izbjeljivanje, a pušači bi trebali koristiti paste namijenjene upravo njima jer bolje skidaju sloj nikotina koji se svakodnevno stvara. Važan je i zubni konac. Mnogima su zubi jako stisnuti, pa je zubni konac jedini način da se zubi pošteno očiste.

2. Trebalo bi ići na skidanje kamenca kod zubara svakih šest mjeseci. Metode izbjeljivanja također su popularne, no one koštaju, pa ako imate planirani budžet, isprobajte neku od blagih metoda i prvo se raspitajte kod zubara o svim detaljima. 

 

1111

3. Treba znati da kava, crno vino, čaj, Coca-cola, borovnice i umak od soje mogu ostaviti tamne tragove na zubima. U idealnom svijetu trebalo bi odmah nakon konzumiranja spomenutih napitaka oprati zube, pa ako ste pritom kod kuće, svakako posjetite kupaonicu nakon jela i pića. Također, kisela hrana ima tendenciju oštećivanja zubne cakline, a mnoga su istraživanja pokazala da isti negativni učinak imaju i gazirana pića koja pijemo sve više i češće.

4. Prestanite pušiti! Loše navike poput pušenja itekako ostavljaju danak na zubima, kod pušača je proces žućenja zubi brži nego kod nepušača.

5. Zlatni nakit naglašava žutu boju zubi, a srebrni bjelinu.

6. Odaberite pravi ruž! Naime, svi narančasti tonovi naglašavaju žutilo, a hladni tonovi crvenih ruževa odnosno oni koji imaju plavi pigment, naglašavaju snježno bijelu nijansu zubi.

Foto: Palmers

 

3

 

Komentari (3)

This comment was minimized by the moderator on the site

Nisam znala ovo za nakit, ali na boju ruža oduvijek pazim.

 
This comment was minimized by the moderator on the site

Narančasti ruž je hit ove sezone, ali ga se jednostavno ne usudim nositi, upravo iz gore navedenog razloga!

 
This comment was minimized by the moderator on the site

odlični savjeti. za ruž sam znala,ali za nakit nisam.

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location