11 stilskih trikova za vitkiju figuru

  Kako vizualno suziti figuru? Koji su najbolji načini odijevanja da biste se doimali vitkijima? Sve to i još više saznat ćete u ovoj temi. Naime, s ljetom i šarenim trendovima stigli su na tapetu i neki pravi trikovi, jer crnu nosimo rjeđe, a i otkriveni smo gotovo u potpunosti. No, ne brinite, moda je puna trikova kojima možete jednostavno manipulirati vlastitim izgledom. Navest ćemo jedanaest najboljih savjeta kako da si pomognete ukoliko imate širu figuru ili jednostavno želite naglasiti visinu, odnosno pribaviti si one poželjne centimetre.

   

  8

   

  1
  Haljine s vertikalnim prugama jedan su od najlakših načina da se "povisite". Naime, to je stara dobra prečica u ime vitkosti, jer sužuje siluetu i naglašava dužinu tijela.

  2
  Štikle! Iako volimo wedge cipele, znajte da tanka potpetica nogu čini ženstvenom i elegantnom. Uz večernje haljine obavezno odaberite potpetice oblika cigarete, a za dan može i debeli potplat kako biste vizualno izdužili noge.

  3
  Duljina suknje izuzetno je važna, odnosno može vizualno manipulirati izgledom. Naime, duljina do iznad koljena laskat će vam više nego duljina do pola listova. Ta je najgora za izgled nogu jer ih "reže" na polovici lista. Predlažemo i duljinu do koljena, ili pak fluidne lagane haljine do poda. No u tom slučaju istaknite struk kako vas suknja ne bi "pojela".

   

  1

   

  4
  Da, struk. Uvijek ga je bolje istaknuti. Naime, ako vam je silueta šira, trebate znati da neki detalj na struku, ma bio to i sam broš u obliku cvijeta, naglašava struk odnosno čini siluetu oblikom "pješčanog sata", a to je u svakom slučaju ženstvena opcija.

  5
  Oblik suknje također je bitan. Naime, znate one suknje koje su uske, pa se oko koljena šire poput volana. One siluetu čine "sirenskom", vrlo elegantno i laskavo. No, i suknje koje se šire u A-kroj, do koljena, istaknut će ljepotu figure. To su sve one retro haljine kao iz pedesetih.

  6
  Šišmiš rukavi često šire figuru jer je ne definiraju, radije odaberite majice s V ovratnikom. Ako birate sako, onaj s malo podignutim ili naglašenim ramenima i strukiranog kroja odlično će suziti figuru.

   

  6

  7
  Što se tiče ogrlica, najbolje izdužuju tanke, duge, do struka primjerice. S druge strane, debele i uz vrat znaju činiti figuru širom jer je vizualno "režu". Zato odaberite nježne ogrlice, može i do desetak u jednoj kombinaciji, ako želite mega ukrašavanje... Svakako neka budu sjajne, zlatne ili srebrne, da što više istaknete vaš adut. Torbice neka budu manje, u jarkoj boji: lijep način da si pribavite koji kompliment...

  8
  Hlače. Vječna opsesija. No, velika je razlika da li nosite trapez kroj visokog struka ili boyfriend jeans do iznad gležnja. Naime, što su dulje, naravno, izdužit će noge više, dok će one capri kroja vizualno ih skratiti. I vruće hlačice manje skraćuju noge od capri kroja. Naime, ako želite ultimativnu visinu, kad kupujete trapezice pazite da budu dulje od vaših nogu kako biste ih mogli nositi na štikle. E, to je prava stvar. Najbolji trik koji uvijek prolazi. Mrkva kroj širih bokova proširit će figuru, pa je bolje odabrati uže hlače.

  9
  Istaknuti struk možete i širim ramenima. Naime, sve one haljine kojima rukavi malo prelaze ramena, a ultra su kratki, uz uzak struk, naglašavaju ženstvenu siluetu i čine je atraktivnom. To je fini trik za večernje ili poslovne krojeve. Čak i ako se radi o uzorcima, taj kroj laska figuri.

   

  7

   

  10
  Ako volite mnoštvo uzoraka, birajte fluidne tkanine, naglasite struk, kako uzorci ne bi "pojeli" figuru i učinili je previše kaotičnom i širokom. Naime, šarenilo je poželjno, ali valja pripaziti da se motivi previše ne "tuku".

  11
  Natapirana visoka kosa, kao i punđa na tjemenu također će vas povisiti, pa je to još jedan način da se razveselite.

   

  Foto: Asos / prshots

   

  3

  13

  9

  23

   

  24

   

  5