Username *
Password *
Remember Me

To najjednostavnije piće spašava nas ne samo osjećaja žeđi, već nam i kožu čini mlađom, odnosno usporava procese starenja, te se brine o hidrataciji. A svi znamo koliko je važna hidratacija iznutra. Samo se ponekad moramo podsjetiti!

Iako kreme moraju vršiti istu funkciju kao i voda, natapati našu kožu vlagom, mnogi stručnjaci, dermatolozi i ostali beauty eksperti upozoravaju da je konzumiranje vode nezaobilazan način kojim ćemo kožu održati kvalitetnom i mladolikom.

water 10

1. Voda pomaže kod cirkulacije i izbacuje toksine iz tijela, što zapravo znači da utječe na procese starenja i čuva vitalnost.

2. Svako jutro prvo što bismo trebali napraviti je popiti čašu vode – ona će okrijepiti tijelo i ubrzati funkcije, radi čega ćemo se ne samo osjećati bolje, već i biti zdraviji. Nakon toga ide dobra njega - jedno od istraživanja pokazalo je da čak 89 % žena koristi hidratantne kreme, što je iznimno pozitivan rezultat jer je hidratacija, kao osnova ljepote, potrebna svima.

3. Želite li izgubiti koji kilogram, prije obroka popijte jednu čašu toplije vode.

water 10

4. Toplu vodu brže probavljamo, pa je zato koristimo u dijetalne svrhe.

5. Možete se osvježiti kockicama leda – masirajte si lice par minuta, ne samo da ćete se razbuditi, već ćete si priuštiti i mikro lifting lica.

6. Pri odlasku na sunce i u grad obavezno u torbicu spremite bočicu termalne vode. Ako smatrate da termalna nije nešto posebno (važno je kod termalne znati koncentraciju soli, neke termalne vode znaju peckat ako je lice osjetljivo), onda barem uzmite flašicu za piće. Sunce, naime, dosta isušuje kožu pa je vrlo važno imati vodu uz sebe tijekom cijelog sunčanog dana.

Water 1600x900 cr

7. Ubrzajte cirkulaciju lica, a time i izlučivanje toksina, možete i sljedećom "vježbom": par minuta na licu držite ručnik umočen u toplu, pa u hladnu vodu. Slično je i s tuširanjem – izmjenjivanje tople i hladne vode tijekom pranja fantastičan je način da se osjećate bolje i izgledate ljepše!

8. Vodu je tijekom dana najbolje piti iz staklene boce, a danas se u ponudi brojnih dućana mogu naći i posebne flašice za cijeli dan, koje koštaju do stotinjak kuna. Unutra možete stavljati i prokuhanu vodu, rashlađenu, bez klora, koju pripremite ujutro, za osvježenje tijekom cijelog dana.

water 10