Username *
Password *
Remember Me

Osim hrane, naravno. Kako se temperature dižu, tako i najhladniji dio našeg stana postaje sve više hot mjesto za sitnice, i to ne samo one jestive. Naime, ljeti se, poput ptica, sele i mnoge kreme i kremice, iako, i tijekom cijele godine neke se stvari jednostavno isplati držati na mjestu gdje je temperatura bliža nuli. Definirat ćemo na što sve treba obratiti pažnju za toplijih (ali i hladnijih) dana, barem što se omiljene kozmetike tiče. Uostalom, kad takvu rashlađenu teksturu stavite na lice, ona će dodatno osvježiti ten. Sastavili smo mali savjetnik koji možete ubaciti ispod svojih omiljenih magneta s putovanja.

ch


1 Kreme koje imaju efekt hlađenja, a naročito kreme za oko očiju ili one anti-celulitne, bolje će vršiti funkciju ako ih držite neko vrijeme na hladnom, a isto je i s prirodnom kozmetikom koja nema klasične konzervanse. Naime, nakon otvaranja, prirodne kreme treba vrlo brzo potrošiti, pa je to razlog više radi kojeg bi one trebale izbjegavati vruću i vlažnu kupaonicu.

2 Tekući pudere, ruževe, te olovke za usne i oči također možete smjestiti pored kutije jaja, primjerice. Ne samo da će bolje zadržati konzistenciju, već će dulje trajati. Naročito one teksture koje se mogu lako rastopiti. Pa da ne bi bilo - povučete liniju na kapku, a špic otpadne...

0909-lipsticks


3
Imate li neke neotvorene kozmetičke proizvode, radije ih spremite u hladnjak i neka tamo hiberniraju. Lakovi se također mogu tamo smjestiti, ako su vam postali gumasti, malo ih ohladite i bit će im bolje. A i vama.

4 Mnogi od nas ujutro se ponekad probudimo s osjećajem kao da ispod očiju imamo napuhnute vrećice. Iako to tako ne izgleda, osjećaj je neugodan i težak. Rješenje za to vrlo je jednostavno - večer prije spremite dvije žlice u hladnjak, a možete i u ledenicu, i ujutro ih prislonite na podočnjake. Zadivit ćete se instant osjećaju olakšanja.

olo
5
Možete tamo smjestiti i losione i maske. Ok, sad stvarno izgleda kao da u hladnjak morate preseliti cijelu kupaonicu, no činjenica je da vlaga ne čini dobro našim preparatima za uljepšavanje. Vjerojatno nećete sve spomenuto držati u hladnjaku, jer negdje morate smjestiti i hranu, no izaberite nešto što vam je najvažnije i - pravac kuhinja. A već kad ste tamo, mogli biste složiti jednu finu maskicu: preporučujemo med, bananu i malo jogurta, nakon samo desetak minuta koža će vam biti zahvalna jer će se fino nahraniti i pružiti vam ljepši prizor u ogledalu. I osjećaj vedrine.

6 I još nešto - u hladnjak možete spremiti i svoj omiljeni parfem. Ako je gužva, stavite ga barem na neko mračno, hladnije mjesto, poput ormara, jer parfemi uistinu ne vole biti na suncu i kuhati se. Mogu, naime, promijeniti miris pa više nisu ono za što ste izdvojili novce.


eight-bob-eau-de-toilette-100ml-4269-p

 

Komentari (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

ruževi su obavezni u mom hladnjaku svako ljeto

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location