Username *
Password *
Remember Me

Svake sezone s veseljem iščekujemo nove nijanse iz velikih i malih kozmetičkih kuća. Kakva je paleta ove sezone? Hoće li mi se svidjeti? Kakvi su novi trendovi? Dakle, većini žena pristaje većina nijansi sjenila, naravno, ako se radi samo o boji očiju. Jer u obzir morate uzeti i boju tena i styling. Koje ćete sjenilo staviti, odlučite na kraju, kad odaberete odjevnu kombinaciju.

Ako želite izuzetno istaknuti boju očiju, našminkajte se nijansom koja se u krugu komplementarnih boja nalazi na suprotnoj strani. Želite li biti našminkani, ali ne previše istaknuti boju, već samo naglasiti ljepotu nijanse, odaberite onu koja je slična nijansi vaših očiju. Što sličnije, to diskretnije. Ta je varijanta popularna za posao, a ona prva za noćne izlaske.

Sjenila koja oblikuju oči dolaze kao palete za smokey, nerijetko mat teksture. Zanimljive su smeđe palete, odgovaraju svim tipovima. Iscrtavanjem kapka možete čak promijeniti oblik oka. No pazite, nakon toga ide puno maskare, barem dva sloja.

Način šminkanja sjenila koji nazivamo banana – kad na kapku iscrtate onaj dio gdje se nalazi pregib kad otvorite oko – bio je vrlo popularan u osamdesetima, ali se vratio u igru. Banana is back! Naime, vrlo lijepo naglašava oblik očiju. Uz to ne zaboravite povući mačkastu crtu: od donjeg kapka prema kosi. Na kraju je spojite s crtom koja ide s gornjeg kapka. I dodatno zatamnite to mjesto.

A dio oka koje je bliže nosu posvijetlite – tu uvijek idu najsvjetlije nijanse u paleti. Tu nijansu natapkajte i ispod mjesta gdje se obrva 'slama'. Na taj način dodatno ćete naglasiti boju i oblik očiju.

Foto: Maybelline, prshots

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location