Username *
Password *
Remember Me

Kozmetiku treba čuvati na tamnom i suhom mjestu pa kupaonica, kao jedan od najčešćih izbora, zapravo i nije dobrar izbor. U kupaonici se, naime, temperatura i vlažnost stalno mijenjaju, što nije dobro za vaše omiljene ruževe i sjenila.

Parfemi nikako, ali nikako ne bi smjeli čučati u kupaonici, spremite ih u neki ormarić na suhom mjestu i nipošto ne držite na prozoru gdje ih može uloviti sunce. Stvar sa suncem je ozbiljna - ni naša koža, a ni make-up i kreme ne trpe ga predugo.

Suho i tamno mjesto – da, kao da se radi o hrani. Kreme će duže trajati u hladnjaku, kao i ostala kozmetika, a nije loše da prije oštrenja olovke za usne i oči malo ohladite... Neće im se špica savinuti prilikom oštrenja. U hladnjaku se obično čuvaju proizvodi bez konzervansa.

Pranje kistova. Obavezno. Sredstvom kojim skidate make-up ili mlakom vodom i sapunom, a nakon pranja objesite ih tako da su dlake okrenute prema dolje (kako se ne bi rastopilo ljepilo koje ih drži). Spužvice perite samo mlakom vodom i sapunom.

Kada baciti u smeće? Čim se promijeni miris proizvoda ili tekstura ili vam se čini da s njime nešto nije u redu. Maskara vrijedi oko tri mjeseca kad je otvorite. Nakon otvaranja, puderi i rumenila valjaju oko godinu dana. Ruževi i sjajila do dvije, a olovke, parfemi i lakovi do tri godine. Naravno, ako su čuvani kako treba.

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location