Username *
Password *
Remember Me

Noćna šminka razlikuje se od dnevne u više aspekata: puder bi trebao biti gušći, maskara u više slojeva, a tu je i baza ili primer te fiksator šminke.
Boje su intenzivnije, više ih je, ruž je tamniji, sve je glamuroznije, snažnije. Noćna šminka nerijetko ima više pigmenata, masnija je i kompaktnija. Kad vidite da piše natural look, to nije za noć. Kao ni transparentno.

Iluminator je, primjerice, super proizvod za noć – jer posvijetli najistureniji dio lica, pa izgleda kao da ste malo osvijetljeni. Noćni make-up ima duži, konkretniji ritual.

Prije nanošenja večernje šminke ili one koja mora trajati do jutra, napravite hladan tuš – umijte se hladnom vodom kako bi vam se pore stisnule i koža izgledala svježije. Nemojte toga dana raditi piling, koža će biti preosjetljiva, niti isprobavati neke nove trikove, proizvode ili tretmane. Prvo nanesite kremu i primer, odnosno bazu.

Nakon toga ide puder pa konturiranje lica ili apliciranje iluminatora. Nakon toga korektor, ten mora biti savršen, a nakon iluminatora i spreman za boje.
Sada ide rumenilo. Boja mu ovisi o tome koja je vaša odjevna kombinacija i kakav ćete nakit staviti. Nasmiješite se i kružnim pokretima utrljajte rumenilo u onaj dio obraza koji je najistureniji. 

Spremni ste za sjenilo i maskaru. Ako imate, na kapke uvijek možete staviti bazu, a tek onda sjenilo. Ako radite smokey, počnite s tamnim nijansama, završite sa svijetlim.
Nakon sjenila ide olovka za oči koja će ih dodatno dramatizirati! Tek onda maskara. Dva sloja, barem. Ili neka fantastična koja vaše oči čini božanstvenima.

Nakon pudera i sjenila počešljajte i iščešljajte obrve kako biste skinuli puder s njih i uredili ih. Sve su popularnije olovke za obrve – njihov oblik i boja može vam vizualno promijeniti lice.

Ruž i olovka ili sjajilo idu na kraju. Baza za usne još je jedan zanimljiv proizvod, no ako je nemate, poslužit će i puder u prahu. Kako bi boja bila postojanija i kako ne bi baš sav ruž završio na čaši.

Na kraju ne zaboravite poljubiti maramicu i provjeriti je li vam malo ruža ostalo na zubima... I dobro se provesti!

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location