Username *
Password *
Remember Me

Namažete li donje trepavice, bacat će sjenu na podočnjake pa će oni možda djelovati malo tamnije. Debelo namazane trepavice čudo su od ljepote i vrlo su poželjne, no valja znati par stvari o njima.

Ako imate smeđu i crnu maskaru, crnom namažite gornje, a svjetlijom donje trepavice. Tako ćete izbjeći da podočnjaci izgledaju tamnije, a i oči će vam djelovati svježije. Crna maskara najbolje ističe trepavice, a svjetlije očima daju 'no-make-up' look. Maskare u boji vrlo su zanimljive, ističu boju očiju.

Maskara je jedan od onih proizvoda koje stalno kupujemo. I uvijek nam kozmetičke kuće obećavaju čuda i čudesa. Struktura boje, pigmenti, oblik i zaobljenost četkice, duljina i gustoća dlačica… maskara se pretvorila u tehnološko čudo, koliko se 'znanstveno' njome bave. Treba čovjek znati fiziku da bi shvatio jedno takvo malo pomagalo. A mi samo želimo lijepo treptati.
Uistinu, kad nađemo maskaru koja nam odgovara, ne puštamo je. I nadamo se da sljedeće sezone neće misteriozno nestati iz ponude. Obično i ne nestane, nego se samo pojavi pod drugim imenom.

Više slojeva maskare zna trepavice iskriviti i učiniti ih krutima, bolje je staviti odmah više nanosa, tako da se ne maže po osušenom sloju već po mokrom. Činjenica je da vizažisti nerijetko nanose više maskara istodobno, kako bi postigli sve ono što one obećavaju. Poželite li famme fatale look, stavite mnogo maskare no prije toga povucite tanku liniju tušem ili olovkom, iscrtajte 'mačkaste' oči. Na taj način maskara će se vizualno stopiti s olovkom, a oči će izgledati glamuroznije.

Maskare koje produžavaju trepavice obično imaju dlačice što ostaju na trepavici ili pak četkicu u obliku češlja koji naglašava baš svaku trepavicu.

Sjetite se i da su reklame za maskaru napravljene s velikom pomoći photoshopa, da su uvijene trepavice nešto za što uglavnom treba uvijač i da trepavice moraju biti u skladu s obrvama. Koje su tema za sebe. No moraju se uklopiti u sliku. Vašeg lica.

Trepavice su obično prema vrhovima svjetlije – namažite samo vrhove želite li diskretan dnevni look, a opet naglasiti dužinu ili ih vizualno malo produžiti. Način na koji rabimo maskaru također je važan – stalno uvlačenje i izvlačenje četkice samo ubrzava njezino isušivanje. Radije malo zavrtite četkicu po tubi i nakon toga je izvucite.

Nikada, ali nikada ne upotrebljavajte uvijač na namazanim trepavicama, jer ih lako ošteti. Uvijač se koristi prije maskare. Uvijek.