Username *
Password *
Remember Me

Ok, slavlje je na vrhuncu, svi se nečemu veselimo, smijemo, nazdravljamo i najednom – sve stane. Dođe 1. siječnja i, kako mediji diljem svijeta tvrde – najdepresivniji mjesec u godini, na svijetu, u životu… Pa gdje su li samo nestali svi ti osmjesi i pozitiva od prije samo par dana?

smijese2-op
Foto: Avon

Pod koji nam se tepih uvukao onaj adrenalin, koji se ne vraća ni par dana nakon oporavljanja od slavlja? Novu godinu treba shvatiti kao novi početak. Svi se nadamo boljem sutra, boljem poslu, boljim ocjenama, boljem odrastanju, boljem šefu, boljim kolegama, boljem autu, boljoj plaći… Svi se nečemu nadamo, a znamo što se kaže za nadu – ona uistinu odlazi posljednja. Pa zato treba misliti na novi početak, novu šansu, sve ono što vas veseli i sve dobro što želite i možete očekivati u novoj godini. U to ime predlažemo vam deset novogodišnjih odluka koje ćete jednostavno ispuniti!

1
Više smijeha, molim! To barem ne košta ništa. Pričajte viceve i slušajte tuđe. Sa srcem.

2
Kretanje: sva obećanja o sportu koja ste si dali za ovu godinu neka krenu lagano. Nemojte si zadavati neke mega ciljeve, već krenite polako, bilo da se radi o aerobiku, trčanju, orbitreku, vježbanju pred televizorom, hodanju… Pola sata na dan, kao što predlažu brojni treneri možda vam zvuči puno, ali ne morate u početku svaki dan, već recimo svaki drugi, tako da ne zamrzite sport prije nego se stignete navući… I ne zaboravite – u zdravom tijelu zdrav duh!

3
Vrijeme za sebe! Svi imamo odgovornosti, no svijet neće stati ako barem 20 minuta dnevno posvetite sebi, bilo da se radi o slušanju omiljene glazbe, čitanju knjige, buljenju kroz prozor…

noktinaranca
Ponekad imate osjećaj da vas život cijedi poput naranče? Sve je lakše kad krenete rješavati probleme... pardon, izazove!

4
Problemi neće otići sami od sebe, morate se prihvatiti njihova rješavanja jer znate kako se kaže – ne postoje problemi, već samo izazovi! Kad krenete stepenicu po stepenicu, bit će vam lakše živjeti sa spoznajom da činite nešto konkretno za sebe.

5
Obećanja poput neću jesti ništa slatko i slični ciljevi ponekad se čine nedostižnima, pa onda neka tamo i ostanu. Slatko nije takav bauk ako pravilno dozirate i ako šećere konzumirate planski. Mala količina uvijek je dopuštena, no ne treba pretjerivati. Sredina je zlatna i ona je dovoljno izazovan cilj.

6
Shopping. Prošli mjesec kupovali smo poklone i odjeću za posebne trenutke, a sad nas zavode sniženja. Naime, uvijek ima razloga i uvijek ga – nema. Provjerite što sve imate u vlastitoj garderobi, prebrojite cipele, čizme, torbice, hlače i majice. Imate svega i svačega, i kad to shvatite sniženja vam više neće biti toliko privlačna… A i nije loše uštedjeti koju kunu.

zmiri
Spavati je lakše kad shvatite koliko imate stvari u ormaru... možda vam ovaj mjesec ne treba ništa novo!

7
Prisjetite se što ste sve naučili u prošloj, a i ostalim godinama koje su iza vas. One loše stvari zapamtite, tek toliko da ih ne ponovite, razmislite što ste dobro naučili od svega toga. Život se sastoji od malih koraka, svaki je važan, i onaj dobar i onaj loš, svi su oni dio naše osobnosti koja čuči u nama i čeka da joj se obratimo.

8
Plešite dok radite neke svakodnevne stvari, ples je zdrav, potiče cirkulaciju i čuva vitalnost.

9
Kad vidite neku crvenu točkicu na licu, ne krenite je masakrirati, već lagano natapkajte korektor s čajevcem. Imaginarni prištevi bi trebali ostati tamo gdje im je i mjesto – u Nepostojećoj zemlji.

10
Beauty rituali su super – mini kućni wellness koji si osmislite od sastojaka koje držite u frižideru neka bude vaša posebnost. Posvetite se koži, složite masku, piling ili kupku. Zima je vrijeme za uživanje u vrućoj kupaoni, koža će vam biti zahvalna, i kad dođe proljeće, vaša put će zablistati u punom sjaju!

wellness
Kućni wellness samo za mene? Daaaa.....

mjesec cr
Život je ravnoteža - nakon loših stvari uvijek, ali uvijek dođu neke dobre!

noktiuboji cr
Šareni nokti? Poigrajte se jednostavnim, svakodnevnim stvarima, zabavit ćete se i zaboraviti na probleme... ups, izazove

Foto: Avon

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location