Username *
Password *
Remember Me

Ovo pitanje postavili smo našoj suradnici, poznatoj zagrebačkoj kozmetičarki i vizažistici Zdenki Mihelj, a povod je, naravno, blagdansko vrijeme tijekom kojega često nazdravljamo. Treba znati i prisjetiti se kako će to utjecati na našu kožu koju mazimo i pazimo tijekom cijele godine, pa ne bi bilo u redu da se ovih dana cijela naša briga sruši kao kula od karata…

1397
Cure su spremne za izlazak... tu su super styling i nezaobilazni savjeti!

- Alkohol, kao prvo, izaziva dehidraciju cijelog organizma, pa tako i naše kože, na kojoj se to najviše vidi. Upravo radi toga bore se pojačavaju, pojavljuje se ili pojačava crvenilo kože i kapilare postaju izražajnije… Crvenilo se može pretvoriti i u rozaceu. Dakle, može se promijeniti cjelokupan izgled tena, koža dobije sivi ton, naročito ako su u to uključene i cigarete, a podočnjaci postaju izraženiji - .

- Takve probleme dobro rješava sauna, jer na brzinu izbacuje toksine iz tijela, kao i multivitaminski dodaci prehrani i napici kojima vraćamo minerale, vitamine i tekućinu. Predlažem i lagani piling lica i serume, kako bi ten vratio snagu i zdravu boju. Kod duljeg, višednevnog konzumiranja alkohola, pa čak i u malim količinama, umanjuje se sposobnost tijela korištenja vitamina i kalcija, a bez hranjivih sastojaka koji su potrebni cijelom organizmu pa tako i koži, ona se počinje perutati, istanji se, a mogu se pojaviti i akne. Moguće je i da u tim uvjetima oslabe i kosa i nokti. Lice od alkohola često zna biti podbuhlo, kao natečeno, pa mnoge stvari ne može prekriti niti dobar make-up. Postoji još jedan faktor koji mijenja naš izgled, a to su kalorije kojih u alkoholu ima puno i previše. Naime, one utječu na stvaranje masnih naslaga pogotovo na trbuhu i bokovima.

- Najjednostavniji način da koži i cijelom organizmu vratimo vlagu je pijenje svježe vode, a preporučam dodati i limunov sok. Važan je unos vitamina i minerala, koje ćete naći u zdravoj prehrani, koju svakako treba uvrstiti u menu ovih dana kad znamo previše popiti i pojesti… Dakle, ne zaboravite: voda s limunovim sokom, peeling, hraljive kreme, serumi za lice, voće i povrće. I, naravno, valja pametno konzumirati alkohol i razmišljati o tome što sve unosimo u sebe! - . 

Foto: River island / prshots

Komentari (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

ili ga ne konzumirati uopće kao ja,ionako svaki put kad popijem bude mi loše kad nisam navikla tako da spajam znači ugodno s korisnim zabavit ćemo se i sa sokićima

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location