Kako će Hrvati kupovati tijekom Black Friday popusta? // prilika za BOŽIĆNE POKLONE

  Budući da je pandemija promijenila gotovo sve aspekte naših života, pa tako i način na koji kupujemo, 2020. godina je protekla u znaku online kupovine te su trgovci mahom prebacivali fokus na uspostavu i optimizaciju e-trgovina. Čak 67% ispitanika preferiralo je online kupovinu prije pandemije, a da je taj trend i dalje prisutan pokazuje i novo Fashion (Re)search istraživanje jedinstvene modne tražilice GLAMI.hr.

  GLAMI HR 1

  Razlozi za online kupovinu su brojni, a kao glavni se ističe povoljnija cijena

  37% ispitanika potvrđuje kako im je na internetu lakše usporediti cijene i tako odabrati najjeftiniji artikl, dok drugi tvrde da im je to ugodniji način kupovine, i to njih 34%.

  Među razlozima preferiranja online kupovine su raznolikost brandova i trgovina online (25%), brži pronalazak traženih artikala uz filtere i mogućnost pretraživanja (27%) te veći izbor veličina modnih artikala (30%).

  GLAMI HR 2

  Mogućnosti e-trgovine ubrzane su digitalnim napretkom tijekom prošle godine. Poslovanje s klijentima poboljšano je tehnologijom u trgovini i online, a personalizacija i podaci došli su u prvi plan, pa je stoga zanimljiv i podatak da 72% ispitanika smatra bitnim jedno svojstvo koje posjeduje modna tražilica GLAMI.hr, a to je pretraživanje artikala putem slika.

  Black Friday obilježit će impulzivna kupnja, a potrošači popuste vide kao idealnu priliku za kupovinu božićnih poklona

  Kao i prethodnih godina potrošači će ponovo rušiti sve rekorde na Black Friday, koji ove godine pada 26. studenog i na mnogim je tržištima veliki ulazak u blagdansku šoping groznicu. Istraživanje je pokazalo da svega 2% Hrvata ne zna što je najpoznatiji „praznik kupovine“, tj. Black Friday. Tijekom godina je Black Friday u Hrvatskoj postao sinonim za velika sniženja i odličnu kupovinu, bez obzira radi li se o kupovini božićnih poklona, obnavljanju garderobe ili kupovini onoga što potajno želimo tijekom godine.