Username *
Password *
Remember Me

Odite u shopping! Šalimo se. Svi koji su se barem jednom nagradili nekim poklonom, pobrstili police i oduševljeno natrpali vrećicama iz dućana ubrzo su shvatili da to nije to – svaka kupovina donosi ipak jedan kratkotrajan osjećaj sreće koja se raspline brže nego što skinemo etikete. Očito je unutarnja, ona prava sreća malo dublji osjećaj, a za to su nam potrebne neke druge aktivnosti, akcije i potezi.

bank fashion

Donosimo vam mali vodič kako naći put do unutarnjeg osjećaja sreće na najjednostavniji način, danas kad smo ne samo zatrpani obvezama i poslom, već i s previše informacija koje jednostavno ne stignemo procesuirati na normalan način, kako bismo trebali.

1
Što je više moguće, budite iskreni. Prema sebi. Pokušajte shvatiti što vam smeta, koje situacije su vas uznemirile i naučite nešto iz toga.

2
Nabacite osmijeh. Ne košta ništa, a daje puno. Psiholozi često naglašavaju da i samo rastezanje usana u osmijeh potiče osjećaj sreće i dovodi nas u neko veselije stanje, te automatski pomislimo da smo – sretniji. Najednom nije sve tako crno.

crew
3
Prije spavanja izbacite sve brige iz glave. Spavanje je jedna od osnova za dobro raspoloženje, pa je jako važno razviti tehniku „nestajanja misli“. Jedna od tehnika je da se legnemo, zažmirimo, i zamislimo si da su misli oblačići koji polako nestaju. Puf, puf. U početku, naravno, ti će oblaci biti spori, nestajati polako, no, s vremenom tjerat ćete ih sve brže i brže…

4
Pokušajte u životu naći neki smisao. Mnoštvo problema koji nas okružuju vrlo lako mogu preuzeti prvenstvo nad temama o kojima razmišljamo, pa zaboravljamo na one stvari koje nas vesele. Male stvari, svakodnevne, koje nas na koncu čine boljim, mirnijim osobama.

5
Kretanje. Šetnja, pa makar i po kvartu, ako se već ne bavite nekim dvoranskim sportom ili aerobikom. Kažu da je šetnja zdrava, prazni naš um, smiruje nas, disanje postaje ujednačeno, lagano, a i nagutamo se friškog zraka. Kretanje je zakon.

6
Hobi. On nas uveseljava, neke i više nego posao koji im donosi novac. Hobi je nešto što nas opušta, čini sretnijima. Pruža trenutke koji su samo naši, pa makar bilo i pola sata do sat svaki dan. Ili svaki drugi…

7
Filtriranje informacija. Krvavi leševi na naslovnicama dnevnih novina i hrpa loših vijesti zasigurno nas ne veseli. Iako se pravimo da to ne primjećujemo, brojni psiholozi tvrde da te grozne stvari na nas itekako utječu, pa nesvjesno stvaramo sliku o svijetu oko nas koji je loš, negativan i crn. Svakako će, dakle, dobro raspoloženje poticati preskakanje loših vijesti, negativnih informacija i izvora koji nam donose samo osjećaj globalne depresije. Zato je djelomično filtriranje informacija, svjesno odbijanje konzumiranja loših vijesti, jako dobar početak našeg boljeg stanja svijesti. 

bank fashion 1

8
Volonterski rad, pomaganje prijateljima i slične aktivnosti dokazano djeluju pozitivno na naše raspoloženje, i to ne samo trenutno. Ugrađuju nam osjećaj sreće, zajedništva i neprocjenjivog duhovnog mira. 

9
Opraštajte. Sebi. I drugima. Nitko nije savršen. Svi griješimo. No, danas u doba u kojemu svi više nego ikad želimo imati osjećaj kontrole i postići nešto na originalan način, teško je opraštati si greške. A još teže je, jer smo zatrpani informacijama, opraštati drugima i zamišljati se u njihovoj koži. Dajte si „kredit“, kako kažu Amerikanci. Naime, griješiti je ljudski, na taj način učimo, idemo dalje i otkrivamo kojim ćemo putem…

10
Budite prijateljski nastrojeni prema ljudima oko sebe. Iako možda drugi neće biti takvi, to nije bitno. Najvažnije je kakvi ste vi prema njima, sa osmjehom na licu bolje ćete se osjećati. Važno je i ne ulaziti u nebitne rasprave i svađe oko sitnica. Ako znate što vam je važno, znate i što vam je nevažno. Oko tih nevažnih stvari nema se smisla svađati. Otvorite svoje srce prema pozitivnim stvarima i sreća će vam se zasigurno osmjehnuti. Postat ćete bolja osoba i voditi kvalitetniji život. A to je najvažnije. Jer, sreća je u tim trenucima, treba ih loviti stalno, svaki dan, što češće.

Foto: Bank fashion, Crew / prshots

 

 

Komentari (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Supeer savjeti, idem brojati oblačiće i tjerati ih dalje

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location