Mama, ja sam pozelenio! // novi mjuzikl u ŽAR PTICI govori o zdravoj prehrani

  Veseli  mjuzikl 'Mama, ja sam pozelenio!', koji govori o zdravoj prehrani i zdravom načinu života djece, u zagrebačkom kazalištu Žar ptica premijerno kreće početkom svibnja.

  Žar štica kroz kazališnu predstavu kao medij nastavlja progovarati i o važnim društvenim problemima djece, među kojima je svakako i problem mladih generacija s prekomjernom tjelesnom masom i debljinom.

  zar4

  Na ovu temu redateljica Marijana Matoković okupila je pisca libreta Igora Weidlicha, autora glazbe Bojana Jambrošića, koreografkinju Tihanu Strmečki te scenografkinju i kostimografkinju Irenu Kraljić, kako bi na zabavan "otkačen" način i simpa ljubavnu priču, govorili o mijenjanju loših životnih navika.

  U trećoj po redu suradnji sa Žar pticom, Bojan Jambrošić je u naslovnoj ulozi istoimenog dječaka Bojana, dok njegove prijatelje Roberta i Zorana igraju Petar Atanasoski i Bogdan Ilić.

  Omiljena aktivnost trojice prijatelja je bježanje s nastave tjelesnog odgoja, od stroge profesorice Vesne Ravenšćak kako bi odjurili do primamljive obližnje pekarnice u kojoj se natrpavaju nezdravom brzom hranom.

  zar33

  Kako bi se približio Sanji koja se zdravo hrani i redovito vježba, a igra je Dunja Fajdić - Bojan se okreće zdravom životu. Ali ne ide sve tako jednostavno. Kako nema kondicije od vježbanja mu postaje toliko 'loše', da će zatrebati i pomoć jedne neobične doktorice.

  Zbunjeni Bojan ni sam ne zna kako promijeniti životnu rutinu koju ima sa svojim prijateljima i roditeljima, a istovremeno približiti se Sanji i osvojiti njeno srce...

  Kako je dječak kome su savjetovali da mora početi jesti i živjeti – šareno, zapravo - pozelenio, otkrit će nam ovaj mjuzikl koji premijerno u Gradskom kazalištu Žar ptica kreće igrati početkom svibnja.