Donatorski koncert klavirskog dua Ljubičić – Turkulin // HRVATSKI GLAZBENI ZAVOD

  Hrvatski glazbeni zavod najavljuje četveroručni koncert pijanistica Ljubičić i Turkulin, koji će se održati u nedjelju, 29. studenog u 20 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda.

  Iva Ljubičić Lukić i Kosjenka Turkulin istaknute su mlade hrvatske pijanistice, obje s mnoštvom nastupa diljem Hrvatske i šire, a kao duo djeluju od 2012. godine. Njihov repertoar obuhvaća niz djela od klasike do 21. stoljeća i uključuje najvažnije skladbe pisane za klavir četveroručno. Vrhunski glazbeni događaj kojega će klavirski duo Turkulin-Ljubičić predstaviti publici u nedjelju još je jedan u nizu donatorskih koncerata za obnovu HGZ-a i prikazat će svu raskoš muziciranja u ovom, tako posebnom sastavu.

  Iva Ljubičić Lukić i Kosjenka Turkulin

  Schubert, Beethoven, Goetz i Kabiljo

  Koncert će započeti Fantazijom u f-molu Franza Schuberta koja se smatra jednim od najznačajnijih i najoriginalnijih kompozitorovih djela napisanih ne samo za klavirski duo, već i za klavir uopće. U nastavku duo Ljubičić-Turkulin donosi prvo djelo Ludwiga van Beethovena za klavir četveroručno, Varijacije u C-duru na temu grofa Waldsteina, a potom slijedi jedan od nedovoljno poznatih dragulja klavirske literature - Sonata u g-molu njemačkog skladatelja Hermanna Goetza. Duo će koncert zaokružiti izvedbom atraktivne Kazališne suite jednog od najpoznatijih i najuspješnijih hrvatskih kompozitora Alfija Kabiilja koja sadrži omiljene glazbene ulomke iz mjuzikla Kralj je gol, Car Franjo Josip u Zagrebu i komične opere Casanova u Istri.

  HGZ pažljivo prati i poštuje sve epidemiološke mjere, broj sjedećih mjesta u dvorani je trenutačno 54, a to jamči sigurnost posjetiteljima. Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni ili online: https://hgz.kupiulaznicu.hr.