Username *
Password *
Remember Me

izložba fotografkinje Mare Bratoš „Iza Grada“ otvorena je sinoć u Galeriji Kranjčar, a otvorena ostaje do 05. studenog. Može se pogledati svakog radnog dana od 11 do 19 sati.

mara4

Antun Maračič: Prizori iza Grada: - Ciklus fotografija Mare Bratoš nastao je prošlog ljeta u kamenolomu Dubac, nedaleko od Dubrovnika. Izbor motiva uvjetovan je potrebom za evokacijom ranijih iskustava - u kamenolom je odlazila kao mlada djevojka, da bi gledala tamo postavljene predstave Dubrovačkih ljetnih igara. Nadalje, meta-odnos s njezinim Gradom je i u simboličkoj vezi kamena kao materijala od kojeg je ovaj sagrađen, bez obzira što izvor te građe nije bio baš taj, tek stoljeće star kamenolom - . 

 Mara Bratos cr
Mara Bratoš

- Konačno, razlog njezine odluke da snima ambijent kamenoloma u njegovom je otklonu od pejzaža u kojem se našao, u 'pomaknutoj fotogeničnosti', odnosno plastičnoj zanimljivosti koja omogućuje refleksiju i analizu masa i tekstura, finih tonskih i kolorističkih gradacija sivila, okera, nijansi smeđega, zelenih mrlja škrtog brdskog raslinja te, ispod i iznad, širine nebeskog i morskog plavila – izjavio je Antun Maračič.

mara1mara5