Username *
Password *
Remember Me

Poznata dizajnerica bijelih haljina, Katarina Džale, samo za ItGirls otkriva najkraći put do savršene kreacije za veliki dan. Na koje detalje valja obratiti pažnju i kako se pripremiti, pročitajte u našem nezaobilaznom savjetniku! 

marchesa-wedding-dress-romantic-tulle
Marchesa

1.
Obzirom
da nemamo često priliku nositi večernje haljine sličnog kroja kao što su vjenčanice, preporučila bih posavjetovati se s prijateljicama koje su već nosile vjenčanicu, pitati ih što je njih smetalo kod njihove haljine,  što im se svidjelo, kakva su iskustva s dužinom, sa obručima (kako sjesti, kako na toalet i slično).

2.
Predlažem
da se što bolje informirate o modelima vjenčanica putem interneta još prije odlaska do specijaliziranih trgovina/salona vjenčanica. Prije odlaska u salon svakako se najavite kako biste imali termin samo za sebe.

3.
Na isprobavanje
vjenčanica nemojte povesti previše prijateljica i rodbine, jer svatko ima svoje mišljenje kako biste vi trebali izgledati na svoj najljepši dan u životu, već predlažem da povedete jednu osobu od povjerenja koja će iskreno i objektivno sagledati model na vama, poštujući upravo vašu osobnost i želje.

4.
Model vjenčanice
uskladite sa svojom osobnošću, a ne s bojom sale za vjenčanja što se često događa… vi niste osoblje koje radi u toj sali, već važna gošća.

5.
Odaberite dužinu
vjenčanice tako da možete tijekom večeri promijeniti cipele: primjerice iz visokih potpetica u balerinke.

rosaclarabridal2013lookbook34
Rosa Clara

 6.
Dobro
je pripaziti na kroj korzeta koji je ugrađen u vjenčanicu, pogotovo ako je kroj bez naramenica, te da li dobro drži oko struka. To znači da vjenčanica neće spadati i da je nećete morati cijelu večer popravljati.

7.
Ukoliko se radi o ljetnom
vjenčanju pobrinite se da podstava bude od viskoze, pamuka ili svile kako biste lakše podnijeli visoke temperature.

8.
Za zimska
vjenčanja prigodne tkanine su taft, teški sateni i slično. Obično su to modeli s podsuknjama, pa je u takvim modelima ujedno toplije. Nemojte se opterećivati kaputima ili bundicama; bit će vam dovoljna malo deblja pašmina, tih par trenutaka dok ste u crkvi ili kod matičara neće vam biti hladno ni ako uzmete neki laganiji gornji dio.

9.
Ukoliko
ne nađete gotovu vjenčanicu u salonima, neka vas ne bude strah dati napraviti je kod nekog dizajnera ili krojačice po preporuci. No, i ako niste našli ništa za sebe u salonima s gotovim modelima, svakako iskoristite priliku obilaženja dućana i isprobajte modele jer ćete tako lakše znati što vam uistinu odgovara. Da li je to sirena kroj ili krinolina? Jedino ćete isprobavanjem saznati odgovor.

10.
I zadnje
, ali ne manje važan je taj osjećaj kad je odjenete i znate da je to to, ljubav na prvi pogled. U vjenčanici se morate osjećati savršeno i ne pristajte na ništa manje!

U galeriji pogledajte više od sto modela prekrasnih vjenčanica!

2

Prošli tjedan u Westgateu je održan sajam vjenčanja na kojemu su reviju, među ostalima, nosili i voditelji Sportske televizije Bojana Manojlović, Iva Milanović-Litre,  Andrea Lovrinčević,  Ivan Stipčić, Igor Ćurković i Ivan Princivali. Tom prilikom otvoren je i veliki Wedding City, najveće prodajno mjesto za ovu prigodu u Hrvatskoj, gdje na jednom mjestu možete naći vjenčanice, odijela, modne dodatke, a imaju i krojačice na licu mjesta, što uvelike olakšava proces odabira. Među dizajnerima koji tamo nude svoje kreacije je i Katarina Džale.

 

dizajner BHLDN haljina tea rose dress
BHLDN tea rose dress

 

 

Komentari (1)

  1. nail crazy

super je kad puno toga možete naći na jednom mjestu... a ja sam ipak sretna što je sve ovo daleko iza mene

  Attachment
 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location