Username *
Password *
Remember Me

Jedan od najboljih japanskih mladih gitarista Yuki Saito nastupa sljedeći petak, 24. siječnja u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Pobjeda na prošlogodišnjem Omiš guitar festu donijela je japanskom gitarističkom virtuozu Yukiju Saitou i posebnu nagradu – solistički koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu. Biti će to prigoda da naša publika uživa u muziciranju ovog iznimnog umjetnika koji se trenutačno usavršava u Njemačkoj u Weimaru kod profesora Ricarda Gallena.

Yuki Saito 1 cr 


„Iznimno cijenimo Omiš guitar fest i njegovog osnivača i umjetničkog voditelja Nenu Munitića koji svojim dugogodišnjim radom daje golem doprinos širenju glazbene kulture u Hrvatskoj. Upravo to je temeljna misija HGZ-a pa je naša suradnja posve logična i veseli nas da je započinjemo koncertom jednog od najboljih japanskih mladih gitarista.“ – kaže predsjednica Hrvatskog glazbenog zavoda Romana Matanovac Vučković.

Yuki Saito je rođen u Tokiju 1997., a gitaru je počeo svirati kada mu je bilo tek pet godina. U Japanu se usavršavao pod vodstvom učitelja Kazuhito Osawa, Noboru Muraji, Daisuke Suzuki, Mariko Tsubokawa, Kiyoshi Shomura, Tsuneo Ema, Yong Tae Kim i Soichi Muraji. U srednjoj je školi učio rog i kontrabas, a kompoziciju je studirao kod Sunao Isaji.

Osvojio je brojne nagrade na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima u Europi, Aziji, SAD-u i Australiji. U 2019. godini nastupao je kao jedan od izvođača na festivalu EuroStrings te održao koncertnu turneju i seminare diljem Europe.

Program:

A. Barrios Mangore: Vals op. 8, br. 3 i br. 4

J. Turina: Sevillana (Fantasia)

D. Bogdanović: Sonata br. 3

M. Ravel: Prélude & Pavana za preminulu infantkinju (obr. Yuki Saito i Tristan Manoukian)
D. Fujikura: Sparks & Chance Monsoon
T. Takemitsu: Yesterday, Here, There and Everywhere & Hey Jude iz 12 Songs for Guitar
T. Takemitsu: Folios
D. Suzuki: A Tender Encounter & Casa Vuota iz 12 Etudes for Guitar
O. Kawakami: Peixe Cachorro

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location