Username *
Password *
Remember Me

Vijest koja će oduševiti ljubitelje baleta, najavljena je danas u HNK: ove sezone kreće novo izdanje legendarnog Orašara. Slavni božićni balet, autora P. I. Čajkovskoga, jedna je od najpoznatijih kazališnih priča na svijetu, a ovoga puta koreografiju potpisuje izuzetni koreograf i redatelj Vladimir Malakhov.

DUbravka Vrgoc Jasminka Horvat Martinovic Vladimir Malakhov i Leonard Jakovina
Dubravka Vrgoč, Jasminka Horvat Martinović (Wiener osiguranje), Vladimir Malakhov i Leonard Jakovina

- Balet Orašar proteklih je godina postao kulturna ponuda grada Zagreba koja iz godine u godinu bilježi sve veći interes raznovrsne publike. Ponosni smo da nakon osam godina predstavljamo novog Orašara s istaknutim koreografom i redateljem Vladimirom Malakhovim. Vjerujemo da ćemo gledatelje u doba darivanja oduševiti čarobnom ruskom bajkom. Izvest ćemo ga oko dvadeset puta što je svojevrsni rekord po broju izvedbi do sada – izjavila je intendantica HNK Dubravka Vrgoč.

- Nakon izvrsne izvedbe Labuđeg jezera pozvati Vladimira Malakhova za postav novog Orašara bila je logična odluka. Vladimir ne samo da je jedan od najboljih plesača i baletnih umjetnika današnjice, već se pokazao i kao vrsan režiser - izjavio je ravnatelj baleta HNK, Leonard Jakovina.

Zagrebačkoj publici donosi topliji i zahtjevniji Orašar, kazao je Jakovina te naglasio kako će i osobno, nakon 4-godišnje pauze, zaplesati na pozornici.

- Za svakog koreografa postavljati tako veliki balet kao što je Orašar svakako je izniman osobni i profesionalni izazov. Vjerujem da će zagrebačka publika prepoznati koliko je rada i ljubavi uloženo te uživati u magičnoj baletnoj priči - istaknuo je Malakhov.

Novog Orašara plešu solisti i ansambl Baleta HNK-a u Zagrebu te polaznici Škole za klasični balet.
Premijerni Orašar bit će izveden 29. studenoga, a početak prodaje ulaznica je 4. studenoga. Prvi dan ulaznice će u prodaji biti samo na blagajni, a dan kasnije i online.

 DUbravka Vrgoc Jasminka Horvat Martinovic Vladimir Malakhov i Leonard JakovinaDUbravka Vrgoc Jasminka Horvat Martinovic Vladimir Malakhov i Leonard Jakovina

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location