Username *
Password *
Remember Me

Međunarodna plesna konvencija, u okviru EU projekta Life Long Burning, održat će se od 23. do 26.10. u Zagrebu, po prvi puta.

Susret plesnih stručnjaka iz više europskih zemalja, paneli kao i stručna predavanja osvijestit će važnost plesa za razvoj djece, kao i potrebu uvođenja plesa kao predmeta u škole, uz suradnju s profesionalnim umjetnicima i kazalištima. Program uključuje 5 predstava za djecu, 2 stručna seminara, 2 predavanja na temu suvremenog plesa djece i mladih, 2 okrugla stola i 1 start-up prezentaciju - najavio je organizator, plesni centar TALA.

djeca plesu

Cilj konferencije je upoznati profesore, pedagoge i umjetnike s umjetničkim i edukacijskim trendovima na području suvremenog plesa za djecu i mlade. Organizator događanja je Plesni centar Tala kojeg vode Larisa Lipovac Navojec i Tamara Curić.

Naime, njihov je cilj da ples i pokret postanu dostupni svakom djetetu kao dio odgoja. Dokazano je da ples i pokret potiču zdravi tjelesni razvoj, razvoj inteligencije, kreativnosti i samosvjesnosti, a djeluju i na smanjenje inertnosti i nasilja.

djeca plesu

Osim spomenute konvencije održat će se zagrebačka edicija Kliker dječjeg festivala plesa, pokreta i igre. Polaznici zagrebačkih vrtića i škola sudjelovat će u interaktivnim predstavama i dodatnim radionicama, a dječje plesno kazalište ovaj put dolazi k njima.

Tako će djeca u dječjem vrtiću Izvor uživati u predstavi Misli u boji, a školarci OŠ Ivana Gundulića u premijeri predstave Polygon Larise Lipovac Navojec. Ova plesna umjetnica, koreografkinja i plesni pedagog ujedno obilježava i 25 godina rada.

djeca plesu

Osim zatvorenih predstava u vrtiću i školi, održat će se i predstave za građanstvo u Zagrebačkom kazalištu lutaka, Kulturnom centru Travno i Plesnom centru Tala.

Zadnjeg dana Festivala, u subotu 26.10. i Zrinjevac postaje velika rasplesana pozornica na koju su svi dobrodošli.

Predstave za djecu:
- Kronografija dualizma (10+), srijeda 23.10. u 19 sati, Zagrebačko kazalište lutaka
- Sinovi (8+), petak 25.10. u 10 sati, Kulturni centar Travno
- Patka, smrt i tulipan (6+), subota 26.10. u 10 sati, Kulturni centar Travno

Detaljnije o predstavama i stručnom programu pogledajte na https://klikerfestival.com/program-zagreb/

 djeca plesudjeca plesudjeca plesudjeca plesudjeca plesu