Username *
Password *
Remember Me

Sjećam se Tihane i njezinog bloga Just Cake the Cupcake od prije 7, 8 godina, bio je prepun onih delicija od kojih ti cure sline. I tako neki blogovi prerastu u biznis, samo kod Tihane priča ide dalje. Prije par godina otišla je u Stuttgart i tamo uskoro otvara slastičarnicu.

logo

- Suprug i ja odselili smo se 1.3. 2015. Početkom te godine rodila se želja da odemo živjeti nekud u inozemstvo. Pošto sam ja u to vrijeme puno putovala poslovno kroz Njemačku, nekako sam se zaljubila u Stuttgart i odlučili smo početi slati CV na sve moguće poslove. Tu sam imala sreće jer su mi moje dosadašnje iskustvo i dobar CV omogućili da dobijem posao već na prvom razgovoru! Uz taj posao dobili smo i stan i praktički smo se u dva tjedna odselili – prisjeća se Tihana.

logo 

Početkom ove godine krenula je u izradu poslovnog plana i koncepta za slastičarnicu, nakon što su pronašli adekvatan prostor.

- Znala sam samo da želim u ponudi imati svoje cupcakese koje sam godinama radila za blog Just Cake The Cupcake te se oko toga rodila ideja Cupcakes&Bagels Cafèa. Uz njih, nudit ćemo bagelse, doručak i kavu. Planiramo imati 30 sjedećih mjesta u lokalu i još oko 15 na terasi. Trenutno smo u fazi dobivanja svih dozvola te se nadamo da ćemo uspjeti otvoriti do kraja godine - .

 logo

U dizajnu su joj pomogle njezine izuzetne frendice: - Logo i korporativni dizajn potpisuje Merigrafiq iz Čakovca, odnosno Marijana Marušić. Koncept uređenja osmislila je Ana Nadinić, odnosno njezin AnPunkt Dizajn iz Velike Gorice. Ilustracije koje će krasiti zidove, majice, tanjure i vrećice radila je Maja Tomljanović, a tapetu koja će zauzimati centralni punkt u lokalu Josipa Maras - Studijo Tapete – objašnjava Tihana.

 logo

Plan joj je da kreira malu oazu uživanja u centru užurbanog Stuttgarta. – U ponudi ćemo imati modernu ponudu kolača i hrane, konstantno ćemo nuditi nešto novo, a namirnice će biti lokalne - .

Imaju puno upita za svadbe: - trenutno su cupcakesi popularniji od klasičnih svadbenih torti, a hit su i oni brendirani, za razne firme te prodaja naših brendiranih stvari kao što su majice, platnene vrećice, ručno rađeni tanjuri… - .

 logo

Poznato je da u Stuttgartu živi dosta naših ljudi, no Tihana i njezin Bojan druže se i s brojnim Nijemcima.

– Dosta dobro smo se privikli na život ovdje. Jako dobro pričamo njemački i nemamo problema s razumijevanjem. Imamo dosta lokalnih prijatelja i mogu reći da, suprotno predrasudama, to su totalno topli i ljubazni ljudi, spremni pomoći u svakoj situaciji – ističe Tihana. Osim hobija koji joj je sada prerastao u posao, jako voli fotografiju, kojom se bavi svakodnevno.

Kad je pitam o povratku u Hrvatsku, veli da o tome uopće ne razmišlja. Pa nije ni čudo!

 logo

Iskusna poslovna žena ima savjet za sve one koji se dvoume… Imam poruku za vas – usudite se! Ja sam skupljala hrabrost i iskustvo 10 godina. Najbitniji su dobra priprema i činjenica da ste svjesni da vlastiti biznis nema radno vrijeme - to znaci 0-24 / 7 dana u tjednu. Ali ako radite ono što volite, vjerujete mi, to neće biti problem! - .

 logologologologo

Ilustracija: Maja Tomljanović

logologologologo

logo

logologo